Re: os. spolupracující
>přiložila jsem k DP manželovi prohlaš. že jsem neměla
>příjmy,nebyla jsem OSVČ pouze os. spolupracující, kdy
>manžel na mně přerozdělil v r. 2011 část svých příjmu v přehledech za 2011 hlavní činnost (opět jako spolupr. os.)
Dle mého názoru jste měla podat oznámení na FÚ sama za sebe, ne jako přílohu k cizímu daňovému přiznání. Doporučuji urychleně kontaktovat svého správce daně.
Jak jste vedena na sociálce ?
Co jste uvedla u záloh na svém přehledu za rok 2011?
Pro sociální pojištění v tomto případě nezáleží na tom, že jste spolupracující osoba. Jestli nejste pojištěna z jiné činnosti (zaměstnání) apod., tak Vás mohou vést jako osobu s podnikáním na hlavní činnost.
omlouvám se za neúplnost: na soc. a zdr. jsem se nijak neodhlašovala za r.2012, zálohy platím pořád, jen už v 2012 jsem neměla žádné příjmy od manžela ani jiné. Nejsem zaměstnána nemám ŽL, v 2013 asi budeme opět spolupracovat proto platím pořád zálohy.Takže to je hlavní činnost. Děkuji moc za trpělivost
jako spolupracující osoba všude. Teď jsem měla rozhovor s OSSZ tak mi paní řekla, že pokud ukončím činnost k 31.12.2011 a čestně prohlásím, že jsem neměla žádné příjmy tak by to šlo vrátit a zpětně se hned nahlásím od 1.1.2013 Ještě nevím jak na zdr.?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
8. 4. 2013 11:33
dobrý den, nejsem si jistá jak vyřešit situaci když v r.2011 jsem byla os. spolupr. podala přehled atd. V r. 2012 zaplacené zálohy dle přehledu, ale manžel nerozdělil na mne příjmy (tak jsme se rozhodli až při vyplňování DP). Neohlásila jsem to nikde a zálohy za r.2012 bych ráda teď dostala zpět. Mám podat nulové přehledy ikdyž DP jsem nepodávala? děkuji