Hlavní navigace

Dozorčí rada odměna

  • (neregistrovaný)

    8. 4. 2013 13:51

    Dobrý den,
    moc prosím o radu. Začínám účtovat firmu, kde je vypláceno měsíčně dozorčí radě 1000,- Kč. Minulá účetní firma nesrážela ZP ani SP. Já si nejsem jistá, zda je to takto správně. Měla jsem dojem, že ZP se sráží i u odměně dozorčí radě bez ohledu na výši a zároveň že je nutné ohlídat, jestli jinde platí z minimálky a SP že se sráží od hranice 2500,-Kč. Na dotaz v účetní firmy mi řekli, že od ledna 2012 je změna, a že se ZP do částky 2500,- u dozorčí rady nesráží ani ZP ani SP.
    Nevíte někdo jak to je? Moc všem děkuji za radu a přeji hezký den. HankaS

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 4. 2013 14:21

      jirja (neregistrovaný)

      Re: dozorčí rada odměna
      Dobrý den,
      u nás s.r.o. měla DR odměny 2x ročně - strhávala jsem ZP. Teď kontrola na OSSZ. Prošvihla jsem informaci že 1.1.2012 dororčí rada platí i SP takže doplatek a penále.
      Abychom ušetřili SP tak jsme začali letos vyplácet měsíčně 2000,-
      Informovala jsem se pro sichr na VZP - z každé koruny se sráží ZP, a ohlídat jestli jinde platí minimum - dobré doložit potvrzením 1x ročně a u důchodců případně prohlášení a kopii starobního důchodu (probráno s kontrolním oddělením VZP)
      SP se sráží až od odměny 2500 Kč.
      Takže ve Vašem případě pouze ZP.

    • 8. 4. 2013 14:43

      HankaSob (neregistrovaný)

      Re: dozorčí rada odměna
      Dobrý den,
      moc Vám děkuji za odpověď. Já si to myslela, ale docela mi znejistěli z té účetní firmy, když mi tvrdili, že se ZP nesráží až od příjmu nad 2500,- Ještě jednou díky a přeji hezký den. HankaSob

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).