Re: jiné číslo účtu na fa 2012 než má zv
zveřejnit žádný !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vy mu nebudete nic doplácet - akorát budete muset za něj odvést daň /pokud on ji nezaplatí / a pak ji budete soudně vymáhat po "dlužníkovi" ale bylo nám řečeno, že
se to vše ještě řeší - takže kdoví co ještě bude.
Já bych si zavolala na firmu a zeptala se na č.ú.
Stačilo si přečíst novelu ZDP
Byla povinnost čísla bankovních účtů nahlásit správci daně, ale nebyla / není povinnost souhlasit se zveřejněním účtů na Internetu
Nedivím se, že plno firem nesouhlasilo se zveřejněním
Kombinace "vyvěšeného" bankovního účtu na Internetu + podpisy na dokumentech v Obchodním rejstříku na Internetu je drsná
Co je na tom drsného ?
číslo bankovního účtu je dnes na každém firemním dopise, faktuře, na internetu atd...
Pokud máte dobře nastavenou obsluhu svých bankovních účtů, tak Vám to může být jedno.
>>>>Byla jsem na školení a bylo nám řečeno, že firma
>>>>pokud
>>>>má více účtů, tak může zveřejnit jen jeden a nebo
>>>>taky
>>>>nemusí
>>>zveřejnit žádný !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
>>
>>Stačilo si přečíst novelu ZDP
>>Byla povinnost čísla bankovních účtů nahlásit správci
>>daně, ale nebyla / není povinnost souhlasit se
>>zveřejněním účtů na Internetu
>>
>>Nedivím se, že plno firem nesouhlasilo se zveřejněním
>>
>>
>>Kombinace "vyvěšeného" bankovního účtu na Internetu +
>>podpisy na dokumentech v Obchodním rejstříku na
>>Internetu je drsná
>
>Co je na tom drsného ?
>číslo bankovního účtu je dnes na každém firemním
>dopise, faktuře, na internetu atd...
>
>Pokud máte dobře nastavenou obsluhu svých bankovních
>účtů, tak Vám to může být jedno.
>
>mě spíše zajímá jestli se to týká i faktur z roku 2012
Já mohu zavolat na tu firmu, a když mě řekne, že to mohu zaplatit na ten zveřejněný účet v registru, tak to bude OK?
a co když řekne, že na ten z faktury ten nezveřejněný. Je ve všem zmatek a nevím jak se zachovat.
>
>
Dobrý den,
já bych jim mailem napsala, že nemají zveřejněný účet, který mají na faktuře a oni Vám pravděpodobně napíší něco takového: "dle metodického pokynu byl termín ručení prodloužen od 1.9.2013. Dle telefonického rozhovoru s FÚ nám bylo sděleno, že úřady nezvládají zveřejnění bankovních účtů společností."
A budou to chtít zaplatit na ten účet co je na faktuře a vy jim to budete muset zaplatit. Prostě FÚ nestíhá o tom to je, ne že by firmy měly jiné účty nebo je schválně nezveřejňovaly. Je teď takový zkušební provoz...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
9. 4. 2013 8:34
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jak postupovat, teď jsem zjistila, že mám u firmy dopravce, který pro nás jezdí a my mu také poskytujeme nějaké opravy u faktury z roku 2012 jiné číslo účtu, než má zveřejněné na registru. Většinou to vše řešíme zápočtem, ale nejsem si teď zrovna jista, jestli mu nebudeme momentálně my doplácet.
Jak postupovat. Zatím se to do konce září nebude řešit.nebo je to ještě stará faktura, tak se to také nebude řešit, nebo zaplatit na zveřejněný účet. Já vůbec nevím. Děkuji za názory