Re: Zaměstnanec-exekuce-insolvence
ahoj :-) přestáváte sice srážet na exekuci, ale začínáte srážet pro insolvenčního správce a to 1/3, kterou deponujete do doby, než vám přijde rozhodnutí od soudu, kam máte peníze poslat a tuším že až od rozhodnutí soudu zaměstnavatel sráží 2/3, dosud srážíte 1/3 - alespoň tak mi to KONEČNĚ vysvětlil "můj" první insolvenční správce :)
ale netvrdím, že to je správné, slyšela jsem už 3 výklady, ale řídím se nyní touto poslední radou.
Re: Zaměstnanec-exekuce-insolvence
1/3 čisté mzdy za použití nezabavitelných srážek - tak jakobyste srážela na nepřednostní exekuci
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
Chytila páječku za pálivý konec, přesto se nevzdala. Dnes tvoří unikáty z cínu i skla
Další spor Schillerové s Babišem, tentokrát jde o limity u zdravotních benefitů
Ženám rostou důchody v posledních letech rychleji než mužům
9. 4. 2013 13:07
Ahoj,prosím o radu týkající se zaměstnance, který má jednu exekuci. K této exekuci mi přišel dopis, že nadále nepožadují provádění srážek ze mzdy, ikdyž není zcela splacena. Zaměstnanec totiž požádal o osobní bankrot a našla jsem si v IR, že je povoleno oddlužení. Předpokládám, že ale na základě již zmíněného dopisu o nepožadování dalších srážek, již nezačnu nic strhávat, je to správně?
A co bude dál. Příjde mi nějaké rozhodnutí od soudu, na základě kterého budu strhávat zaměstnanci mzdu pro ins.správce?
Předem Vám děkuji za radu