Hlavní navigace

Odpočet úroků z úvěru stavebního spoření

  • (neregistrovaný)

    9. 4. 2013 18:09

    Dobrý den,
    mám zde na vás - jako na odbornou pomoc, která mi již několikrát zde dokázala správně pomoci a odpověďet - dotaz k odpočtu zaplacených úroků z úvěru ze stavebního spoření .
    S přítelkyní máme od loňského roku 2012 úvěr ze stavebního spoření , kde přítelkyně je hlavní dlužník a já jsem spoludlužník.
    Brali jsme si úvěr na rekonstrukci a úpravu našeho bydlení, které je v osobním vlastnictví přítelkyně a ona zde má i trvalé bydliště. Já jsem ve sml. veden jako spoludlužník a žiji s přítelkyní ve společné domácnosti, které se tento úvěr týká. Nemám zde trvalé bydliště, to mám jinde .
    Chci se vás zeptat ? Když počítám přítelkyní "přiznání k dani fyz.osob" za loňský rok 2012 a uplatňuji zde odpočet zaplacených úroků dle zaslaného listu ze stavební spořitelny, není např. možné , aby si základ daně ponížil nějak i spoludlužník ? Jako třeba půl na půl .... ? Nebo si může odpočet uplatnit jen hlavní dlužník a částka, která je na potvrzení se dá uplatnit jen u jednoho poplatníka daně , tedy bude odečtena jen v jednom "Přiznání dani FO za 2012" právě u mé přítelkyně jako hlavniího dlužníka .... ? Nexestiuje nějaké taková možnost, prosím ... ? Že bych i já si nějak ponížil základ daně ?
    Snad jsem otázku položil tak, aby bylo pochopeno co tim chci říci .... Děkuji předem za vaše odpovědi předem . S pozdravem JK

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).