Re: Sleva na invaliditu 3.st.
Nejdřív ho musíte poslat k závodnímu lékaři na mimořádnou zdravotní prohlídku k posouzení zdravotní způsobilosti vykonnávat danou činnost.
Tím, že získal invaliditu, nezískal možnost uplatnit si slevu na dani na invaliditu. Ta slouží pro vás pouze v případě, že musíte plnit povinný podíl zaměstnávání zdravorně postižených osob.
Nárok na slevu na dani pro invaliditu může uplatnit až dostane od ČSSZ rozhodnutí o přiznání invalidního důchodu. Teprve pak může uplatňovat slevu. Takže zatím čekejte, až vám donese rozhodnutí.
Re: Sleva na invaliditu 3.st.
U záv. lékaře už byl, ten mu samozřejmě potvrzení k práci nedal, takže verdikt je takový, že bohužel dle par.52e mu bude dána výpověď, s 2 měs. lhůtou, s tím, že momentálně vybírá starou dovolenou za r. 2012 a čekáme, údajně si zkusí získat posudek od nějaké vyšší instance, že může pracovat jako řidič a strojník, ale bylo nám řečeno, že pokud bude mít inv. 3.st., je plně tento výpovědní důvod naplněn, a není možné ho přeřadit na jinou práci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
11. 4. 2013 7:14
Dobrý den,
ještě jsem se nesetkala, poradíte, prosím?
zaměstnanec po nemoci přinesl vyjádření posudkového lékaře, že je invalidní ve 3. stupni, invalidita přiznána zpětně k 8.1.2013.
Při uplatnění slevy na dani na inv.3.st. mám po něm chtít výměr o přiznání důchodu + potvrzení o výplatě důchodu, abych ověřila, že je důchod skutečně vyplácen? já bych dala slevu už od měsíce dubna, a potom v roč. zúčtování uplatnit od ledna nebo až února, když bylo přiznáno 8.1.2013? děkuji všem