Re: Poštovné
Ne,nevidím. Právě tedy bude členění bez vlivu?Nebo říkám špatně?Dostala jsem podací lístek na 26.-(samozřejmě DPH není vyčísleno-tak jsem se chtěla zeptat,jestli můžu zaúčtovat 518/211 a při členění v zadávání do úč.systému-doklady bez vlivu na DPH) a druhý pod.lístek mám na 103,- a k tomu jsem obdržela zjednodušený dań.doklad s vyčíslením DPH-tady už se bude DPH nárokovat?Omlouvám se, jestli mám hloupý dotaz, jsem začátečník. Jak si tedy celkově radíte s podacími lístky nebo poštovními službami?Děkuji
Já myslím, že to není zase tak od věci. Do loňska bylo poštovné bez DPH, ale od ledna mi chodí poštovné "s" i "bez" DPH. Třeba cenné balíky jsou s DPH, obyčejné bez apod. Na to máme standardní faktury od Pošty. Pak občas posíláme zásilky jednotlivě do ciziny a kolega mi nosil obyčejný podací lístek, tak jsme to zaúčtovala celou částkou. Posdlení dobou k tomu nosí i pokladní příjmový doklad, kde je DPH rozúčtováno. Pokud mám vyčísleno na dokladu DPH, tak si ho uplatním, pokud mám samosttaný podací lístek tak ne.
Takže když mám podací lístek(za poslání dopisu) 26,- můžu si zaúčtovat 518/211 a v členění DPH-bez vlivu na vstupu(17Ř00P), a když mám podací lístek a k němu zjed.daň.doklad, tak si zaúčtuji 518/211 a členění DPH z přijatých zdaň.plnění od plátců (17Ř40.41)?Moc děkuji
Moc moc děkuji. Takže zjednodušeně řečeno, když dostanu doklad, kde bude rozepsáno DPH, tak si ho hodím do členění (17Ř40,41) kde nebude, půjde do (17Ř00P)?Tak to bude platit u všech dokladů?
Teď v mém případě pod.lístek za 26,- si dám 26 bez DPH a 17Ř00P..Tak to bude platit u všech dokladů?
A můžu se ještě zeptat náklady na reprezentaci (např. oběd, nákup kávy,) se DPH zahrnuje také do členění 17Ř00P nebo jako o těchto nákladech účtujete?Děkuji
To platí pouze u toho poštovného. Některé služby jsou s DPH a některé ne, proto je třeba každý doklad pečlivě prohlédnout jakou službu jsme si zaplatili. Nevím co myslíte těmi čísly v závorce 17Ř00P???
Jakékoliv REPRE je vždy bez nároku na odpočet i když je na dokladu uvedeno. Takže kafe za 100 + DPH 21 = 121, dáte na účet 513 celou částku 121 bez nároku na odpočet. V programu mám PN - nezahrnovat do přiznání....(ostatní PD= tuzemské plnění apod...)
My máme vedeno v programu 17Ř00P-jako členění DPH doklady bez vlivu na DPH na vstupu a zmiňované 17Ř40,41-DPH z přijatých zdan.plnění od plátců v plné výši.Ano, samozřejmě je vždy nutné doklad kontrolovat, prostě když DPH rozepsáno bude dáme s DPH, když ne, nedám. Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 4. 2013 10:14
Dobrý den,
mohla bych poprosit o radu, jaké máte zkušenosti s účtování poštovného?Jak účtujete podací lístek?Můžu mít 518/211 a DPH bude-bez vlivu na DPH?A v případě když dostanu k podacímu lístku zjednodušený daň.doklady už účtuji s DPH?Děkuji moc