Re: účtování nákupu a prod. cenných pap.
No právě. V praxi bych dala dluhopisy do § 10 , ve škole nevím.
Dar v DE nedaňově (nebo vůbec), protože se vám to projeví až v DP jako odečitatelná položka.
Děkuji moc za info, ještě se ptám, do toho daň.přiznání k §10 dám jak částku za kterou jsem dluhopisy nakoupila tak částku za kterou jsem je prodala? Oni ti profesoři kolikrát neví jak se to v praxi řeší, ale hlavně že znají dobře teorii. Někdy jsou ty příklady postavené tak, že jim člověk vůbec nerozumí.
Děkuji za info, já jsem se ve své praxi s tímto taky nesetkala, možná proto asi za vším hledám nějakou vědu. Učí ve školách něco, s čím se třeba studenti nikdy nesetkají a pak mají vyřešit banální účetní případ a nebudou si s ním vědět rady.
Hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
12. 4. 2013 8:51
Dobrý den, jak mám prosím zaznačit v daňové evidenci nákup a prodej dluhopisových podílových listů, nakoupeno za 62000Kč a prodáno o 4 měsíce později za 108000Kč. A také jak evidovat v DE poskytnutý finanční dar mateřské školce ve výši 12500Kč. Děkuji moc.