Re: Prohlášení družky
Bohužel, u družky se nedozvíte, pokud sám nesdělí.
Pokud by byli manželé, pak musí do prohlášení na str. 2 (v případě že uplatňuje daňové zvýhodnění) zapsat jméno manželky, název a adresu zaměstnavatele manželky. A doloží potvrzení zaměstnavatele. Ale s družkami se zřejmě nepamatovalo, zase něco nedořešené.
Doklady k uplatňování dań.zvýh.
Když se dítě narodí, tak chci po otci kopii RL a čestné prohlášení matky,
že nebude uplatňovat daň. zvýhodnění na dítě, ano?
Jak to formulovat v čestném prohlášení - myslím časové období a ohlášení změn? Nemáte, prosím, někdo takový formulář?
Mělo by být datováno do období, kdy začínám uplatňovat daň. zvýhodnění ve mzdách nebo až po skončení roku matka potvrdí, že celý rok neuplatňovala?
Můžu poprosit o zaslání čestného prohlášení?
leruzickova@centrum.cz
Děkuji.
Re: Doklady k uplatňování dań.zvýh.
Při narození dítěte a nebo nástupu nového zaměstnance, doloží tento RL a prohlášení matky dítěte, že slevu nebude uplatňovat. Podle mě to stačí, protože kdyby v budoucnu chtěla slevu prevést matlka na sebe, potřebuje zas potvrzení od zaměstnavatele otce, že mu slevu zastavuje k datu...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
12. 4. 2013 9:03
Družka našeho zaměstnance je na rodičovské dovolené s 2 letým dítětem. Slevu na dítě uplatňuje náš zaměstnanec. Po družce jsem při narození dítětě chtěla prohlášení, že neuplatňbuje daňové zvýhodnění na dítě. Mám to potvrzení chtít každý rok, nebo až v případě, že nastoupí do zaměstnání nebo dojde k nějaké změně.
Děkuji.