Re: Neplacení DPH
Nejsem si jist, že Vám dobře rozumím. Jestli ano, jde Vám o to, že v jednom období mát nadměrný odpočet, který se Vám vrátí až po splatnosti DPH za období násldující. To se řeší tak, že k DAP se přiloží žádost, aby FÚ nadměrný odpočet nevracel, a použil je na další daňovou povinnost (tím získát cca těch 5 dní).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
Chytila páječku za pálivý konec, přesto se nevzdala. Dnes tvoří unikáty z cínu i skla
Další spor Schillerové s Babišem, tentokrát jde o limity u zdravotních benefitů
Ženám rostou důchody v posledních letech rychleji než mužům
13. 4. 2013 9:33
Dobrý den,mám dotaz. Je možnost vyhnout se nějak placení dph když koupím stroj od od plátce DPH.Stroj ihned prodávám dál plátci.Jde o to,že stroj stojí hodně peněz a než mi pošlou zpátky DPH za koupi,tak už bude termín,abych ho platil z prodeje.Zaslechla jsem o možnosti,že bych se nějak upsala FU,že nebudu DPH nárokovat a tím pádem ho nebude prodejce platit.Až stroj prodám dál,tak DPH samozřejmě zaplatím.Předem děkuji za odpověď.