Hlavní navigace

Vysoké odvody dph-maloobchod - srovnání

  • (neregistrovaný)

    15. 4. 2013 14:27

    Dobrý den, vedeme DE a jsme čtvrtletní plátci dph. Minulý rok nestál bohužel za nic co se týče výdělku. Zaměstnávám 3 lidi. Odvody z mezd jsou docela vysoké, ale nejvíce bojujeme s ovody DPH - čtvrteltně to dělá 25 tisíc - ročně tedy 100. Vím že nejsme jediný kdo bojuje s dph, ale docela by mě zajímalo - tedy jestli tu někdo z malého maloobchodu (v obci s 3000 obyvatel) je a prozradil by kolik zhruba odvádí - mě to přijde teda dost, ale nemám srovnání. Syn podniká v autoopravě a to jsou jiná čísla :(

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 4. 2013 20:18

      xxxx (neregistrovaný)

      Re: vysoké odvody dph-maloobchod - srovn
      moc nechápu na co chcete vědět, pro všechny jsou stejná pravidla, ať jste v praze nebo v malé obci. Jestli se vám to zdá moc, zeptejte se vaší účetní , aby vám to vysvětlila.

    • 15. 4. 2013 20:31

      P.C. (neregistrovaný)

      Re: vysoké odvody dph-maloobchod - srovn
      Když to vezmu přibližně, tak mohu řící, že DPH vám přece dají zákazníci a vy ji část dáte dodavatelům a část pošlete státu, takže ze svého nic neodvádíte... :-)

      Důležitější otázkou je, proč jste plátci DPH? Šikovní Vietnamci se v krámku střídají tak, aby nedosáhli na roční limit tržeb a díky tomu, že nejsou plátci DPH, vydělají více... Na druhou starnu, kdo by potom živil tu armádu úředníků, kdo by nám měnil zákony několikrát za rok a kdo by vymýšlel takové ptákoviny, jako povinnost kontrolovat čísla bankovních účtů dodavatelů atd.

    • 16. 4. 2013 14:30

      DKr (neregistrovaný)

      Re: vysoké odvody dph-maloobchod - srovn
      To že platíte DPH pro vás znamená v podstatě to, že víc prodáváte než nakupujete, takže to je dobře. Jste maloobchod, kde vám zákazníci platí vše za hotové, takže vlastně ještě používáte téměř 4 měsíce peníze, které patří finančnímu úřadu. Zákazník vám nechá 2.1. za nákup 1000 pro vás + 210 pro finančák a vy to na ten finančák odevzdáte až 25.4. :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).