Re: název firmy - jméno FO
>Dobrý den,
>
>chci se zeptat, náš klient si bude otevírat obchod,
>nechce aby se jmenoval jako on, ale chtěl by ho nějak
>nazvat, tak to lze jenom, že by si dal dodatek ke svému
>jménu a příjmení, když je to FO?
obchod si může nazvat, jak se mu zlíbí,
jinak vše, co vytvoří- smlouvy, FA, web,nabídky atd. musí zpracovávat pod svým jménem a příjmenín, dodatek netřeba, ale může si ho zvolit pro odlišení od jiné OSVČ-Josef Malý - kožešnictví a parukářství, to záleží jen na něm.Pokud si dodatek zbolí, měl by si h nechat zapsat na ŽÚ.
A musí se ten dodatek
>někde hlásit? A pak když bude vystavovat faktury, tak
>tam musí mít napsané asi celé jméno a pak teprve
>dodatek, nelze jenom ten dodatek, tedy název obchůdku?
to vůbec ne, vše po jménem.
>
>Děkuji.
Re: název firmy - jméno FO
Teď jsem ještě koukala na nějaké články a našla jsem tam toto shrnutí:
Shrnuto: Podnikající fyzická osoba nezapsaná v Obchodním rejstříku může užívat dodatek, nemůže si ho však nechat zapsat do živnostenského rejstříku a na živnostenský list. Oficiálně podniká stále pod svým jménem a příjmením. Nejedná se o obchodní firmu, proto není tento dodatek nijak chráněn. Také nesmí být v rozporu s právními přepisy a dobrými mravy.
...takže se ten dodatek nikam nehlásí, jak jsem z toho pochopila.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
Chytila páječku za pálivý konec, přesto se nevzdala. Dnes tvoří unikáty z cínu i skla
Další spor Schillerové s Babišem, tentokrát jde o limity u zdravotních benefitů
Ženám rostou důchody v posledních letech rychleji než mužům
16. 4. 2013 8:50
Dobrý den,
chci se zeptat, náš klient si bude otevírat obchod, nechce aby se jmenoval jako on, ale chtěl by ho nějak nazvat, tak to lze jenom, že by si dal dodatek ke svému jménu a příjmení, když je to FO? A musí se ten dodatek někde hlásit? A pak když bude vystavovat faktury, tak tam musí mít napsané asi celé jméno a pak teprve dodatek, nelze jenom ten dodatek, tedy název obchůdku?
Děkuji.