Re: Zrušení životního pojištění
>Dobrý den,
>potřebovala bych poradit: k 1.6.2013 ruším životní
>pojištění u Kooperativy a zároveň mám nové u Č.
>spořitelny. Veškeré mimořádné pojistné, odkupné bude převedeno
>na účet nového pojištění u Č. spořitelny.
>Zajímalo by mě, zda musím opravdu dodaňovat, když to
>vlastně nedostanu do rukou ty peníze, ale bude to
>převedeno na nové žp.
pročtěte si pořádně §15 odst.6 ZDP. Zařiďte se podle toho,jak uznáte za vhodné - ze zákona vám vzniká povinnost dodanit, pokud jste v minulých letech uplatnila jako nezdanitelnou částku ze ŽP alespoň 6000 Kč. Na novou ŽP bude převdeno odbytné,nikoli kap.hodnota. Když si prostudujete historii, zjistíte, že ref. z FÚ tvrdí, že povinnost dodanit není. Tak si vyberte.
>A taky nevím, jestli je to vůbec nutné, protože když
>jsem to uplatňovala v roce 2012 a 2011, tak mi to v
>daních vycházelo tak, že i kdybych neuplatnila toto žp,
>tak by ten výsledek byl stejný (pořád by mi vrátili na
>daních stejně, protože ta skutečná daň je pořád nižší
>než sleva, takže daň je pořád i po slevě nula).
Když vám to daň neovlivnilo, tak jste to tam neměla dávat. Pokud jste to tam dala, musíte stejnou částku dodanit.
>NO a ještě bych potřebovala vědět, jakým způsobem se
>to dodaňuje: jestli musím podávat dodatečné nebo to
>bych dodaňovala v roce 2014 (jako v přiznání za rok
>2013)?
Podáte řádné za rok 2013 (tj. do 31.3.2014)
>Taky mě napadalo, že bych to třeba vůbec nedanila,
>protože já teď budu měnit trvalý pobyt, takže v minulém
>FÚ už to vidět nebudou, že jsem to zrušila a v novém
>bych dala jenom to u Č. Spořitelny a Kooperativu bych
>prostě neuplatnila.
to už je na vás
>Co si myslíte vy?
>moc děkuji za radu!!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
Chytila páječku za pálivý konec, přesto se nevzdala. Dnes tvoří unikáty z cínu i skla
Další spor Schillerové s Babišem, tentokrát jde o limity u zdravotních benefitů
Ženám rostou důchody v posledních letech rychleji než mužům
16. 4. 2013 10:26
Dobrý den,
potřebovala bych poradit: k 1.6.2013 ruším životní pojištění u Kooperativy a zároveň mám nové u Č. spořitelny. Veškeré mimořádné pojistné, odkupné bude převedeno na účet nového pojištění u Č. spořitelny.
Zajímalo by mě, zda musím opravdu dodaňovat, když to vlastně nedostanu do rukou ty peníze, ale bude to převedeno na nové žp.
A taky nevím, jestli je to vůbec nutné, protože když jsem to uplatňovala v roce 2012 a 2011, tak mi to v daních vycházelo tak, že i kdybych neuplatnila toto žp, tak by ten výsledek byl stejný (pořád by mi vrátili na daních stejně, protože ta skutečná daň je pořád nižší než sleva, takže daň je pořád i po slevě nula).
NO a ještě bych potřebovala vědět, jakým způsobem se to dodaňuje: jestli musím podávat dodatečné nebo to bych dodaňovala v roce 2014 (jako v přiznání za rok 2013)?
Taky mě napadalo, že bych to třeba vůbec nedanila, protože já teď budu měnit trvalý pobyt, takže v minulém FÚ už to vidět nebudou, že jsem to zrušila a v novém bych dala jenom to u Č. Spořitelny a Kooperativu bych prostě neuplatnila.
Co si myslíte vy?
moc děkuji za radu!!!!