Dobrý den,
daňové zvýhodnění náleží na nezletilé dítě žijící ve společné domácnosti s poplatníkem bez ohledu na to, zda studuje či má nebo nemá příjmy, a to do dosažení věku 18 let (včetně tohoto měsíce). Upozorněte zaměstnavatele, že nepostupuje v souladu se zákonem o daních z příjmů. V rámci ročního zúčtování nebo daňového přiznání lze vše napravit.
Ovšem nevyplácení bonusů mohlo mít i jiný důvod, např. zvýšení příjmů. Potom by náleželo daňové zvýhodnění, ne bonus.
Dagmar Kučerová ;)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 2. 2012 17:55
Dobrý den, syn v lednu 2011 ukončil SOU a od února je na úradě práce. Osmnáct let mu bylo v červenci 2011, do té doby jsem pobírala dětské přídavky a daňové úlevy od zaměstnavatele. Ale od února 2011 mi zaměstnavatel daňové bonusy přestal vyplácet. Chtěla bych se zeptat jestli jsem měla nárok dostávat daňové bonusy do dovršení osmnácti let syna.
Děkuji
S pozdravem Svobodová