Re: Starobní důchodce-hlášení změny
na OSSZ nic takového nehlásíte, pouze na ZP
Re: Starobní důchodce-hlášení změny
Na sociálku to nehlásíte (pokud je mu důchod vyplácený z české sociálky). Na ZP to nahlásíte kódem D 24.10.2011. Ale také jsem se takto opožděně dozvěděla, že zaměstnanec již 2 roky pobírá starobní důchod (byl dříve voják, takže má SD dříve, což jsem nevěděla), ale na ZP to nebylo třeba hlásit, oni ho tam jako poživatele SD vedeného měli.
Problém vidím v tom, že mu možná dáváte slevu na poplatníka, ačkoli ji neměl od ledna 2013 mít. To si ověřte a pokud mu slevu dáváte, je potřeba to opravit a daň srazit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
Chytila páječku za pálivý konec, přesto se nevzdala. Dnes tvoří unikáty z cínu i skla
Další spor Schillerové s Babišem, tentokrát jde o limity u zdravotních benefitů
Ženám rostou důchody v posledních letech rychleji než mužům
17. 4. 2013 12:24
Moc prosím, dnes jsem se dozvěděla, že od 24.10.2011 je náš zaměstanec starobním důchodcem a od tohoto data pobírá starobní důchod. Prosím, do Hlášení změn na OSSZ uvedu datum platnosti akce 24.10.2011 anebo den vyplnění hlášení? Co všechno se na hlášení změny uvádí. Předem mockrát děkuji všem.