Re: účet 384 - výnosy př.období
Možná na to máte vnitřní směrnici jak postupovat v takových případech.
Ale pokud máte fakturu už vystavenou ... tak tu bych zaúčtovala 311/384 a měsíčně vnitřním dokladem předúčtovat 384/602 na celý rok - tím to budete mít v měsíčních výnosech a budete snižovat 384. Na konci roku při inventarizaci účtů si potom jenom zkontrolujete, jestli bylo všechno toho roku dáno do výnosů a postupně by se to umazávalo až do roku 2018. Je to vlastně podobné účtování jako o leasingu - pokud tam máme první vyšší splátku - kterou účtujeme ale na 381.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 4. 2013 9:37
Dobrý den, prosím o radu, zda je možné účtovat na 384/602 třeba jednou za rok (v prosinci) nebo je nutné zaúčtování v měsíci, kdy vystavím fakturu.. Jde mi o HV, který sledujeme měsíčně a tímto se mi dost zkreslí. Vystavili jsme fakturu za provádění reklamy na období od 1.3.2013 do 28.2.2018. Já myslím, že můžu zaúčtovat 311/384 a v prosinci rozúčtovat 384/602 ????
Díky za odpověď.