Re: Asistentka - pro dvě firmy - faktura
*** Zdravím, zatím mi zde na diskuzi nezodpovězeno a ani nikde jinde se mi zatím nepodařilo nic zjistit :-((
Na tu pracovnici máme dotaci z pracáku, tak se mi přes refundace mezd (zapůjčení pracovníka) nechce jít a upřímně jsem to nikdy nedělala, takže o tom nic nevím ...
Budu zjišťovat a když tak napíši sem na diskuzi, co jsem zjistila. Hezký večer.
Vi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
Chytila páječku za pálivý konec, přesto se nevzdala. Dnes tvoří unikáty z cínu i skla
Další spor Schillerové s Babišem, tentokrát jde o limity u zdravotních benefitů
Ženám rostou důchody v posledních letech rychleji než mužům
19. 4. 2013 18:35
Dobrý den,
máme dvě firmy s.r.o., které vlastní stejní majitelé, sídlíme v jedné budově (z důvodu rozlišení činností každé z nich).
Nyní jsme do jedné z firem přijali asistentku, která ale pracuje pro obě dvě firmy, ale zaměstnaná je pouze ve firmě A. Bereme na ni dotaci z ÚP.
Prosím jakou sepsat smlouvu, abychom část nákladů (asi cca 1/2) mohli vyfakturovat měsíčně druhé firmě? Nepojmenovanou smlouvu na asistenční/administrativní činnost? Ale nevím, jak formulovat ...
V opačném gardu, zase firma B fakturuje již dlouhodobě poradenské služby do firmy A, protože ta zase nemá hlavní účetní, tj. ekonomka firmy B kontroluje účetnictví a zpracovává přiznání firmě A (firma A má zaměstnánu pouze nižší účetní).
Děkuji za radu těm, kteří řeší podobný problém.