Re: Úrok z prodlení FÚ - bez zaslání vým
---------------------------------
S naším finančákem máme úplně stejný problém, čekali jsem na vratku za dodatečné daňové přiznání a když pořád nic nešlo, tak jsem tam volala a paní mi řekla, že část použili na "úroky" protože jsem měli ještě jedno dadatečné na vyšší daň a zbytek nám tam nechali jako takovu rezervu, prý je to lepší tam mít něco navíc :-), ale jeslti to chci, že nám to pošlou, před sražením úroků šlo o 1333,- ,ale že by k tomu poslali nějaké vyúčtování nebo něco, to prý nedělají....tak mně visí na 343 1333,- a taky nevím co s tím....
Zpětvzetí jsme udělali doporučeným dopisem. Bylo nám potvrzeno do datové schránky, že je to ok.
Asi to OK není, když vyměřili úrok z prodlení za dodatečné.
Jen nevím, podle čeho - jakého § jste vzali dodatečné zpět.
To se mi tedy nezdá.
Jinak úrok z prodlení mohou vyměřit zejména v případě, kdy zjišťují vratitelný přeplatek a úrok předepíší ho do vaší evidence.
Ano, vím, že FÚ může a nemusí. Ale pokud si to vyžádám, tak podle mne MUSÍ.Naše účetní tam byla osobně, dostala jen bilanční sjetinu z PC kde byly stržené částky a prý k nim nic nemají, žádné výměry. Dám si písemnou žádost, bude to nejlepší. Děkuji všem za názory, daním zdar :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
22. 4. 2013 10:20
Měli jsme přeplatek na DPPO, který jsme chtěli vrátit. K našemu překvapení jsme se dozvěděli, že FÚ si z něj "strhnul" úrok z prodlení ve výši 12tis Kč. Nedostali jsme žádný výměr - nemohu si zkontrolovat správnost výpočtu a nemám žádnou možnost odvolání. Je to normální postup, v souladu se zákonem? Volala jsem jim, prý k tomu nic nemají a nic s tím nemohou dělat... Navíc - část penále je za dodatečné DPPO, u kterého jsme v zákonné lhůtě učinili zpětvzetí. Může prosím někdo poradit? Asi požádat písemně, aby se s tím museli zabývat? Děkuji za odpovědi.