Fotovoltaika

• (neregistrovaný)

22. 4. 2013 13:53

prosím Vás, je to tak, jak mi to přišlo z Eonu, že při fakturaci zeleného bonusu od roku 2013 neodvádím DPH na FÚ? Pochopil jsem to správně, mám malou fotovoltaiku na střeše rodinného domu. děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 4. 2013 20:01

Lina

Re: Fotovoltaika
      xxxxxxx
      Ano, podpora formou zel. bonusu je bez DPH, ale trochu mne zaráží termín, že ZB fakturujete, nebo je to u FVE jinak? z MVE fakturujeme E.ONu silovou elektřinu a k ZB se dostaneme přes měsíční výkaz na OTE,... tzn., ZB nefakturuji, ale OTE zasílá "finanční vypořádání" na základě námi vyplněného měs. výkazu na jeho webu.

• 24. 4. 2013 11:07

bublina (neregistrovaný)

Re: Fotovoltaika
      Přidávám se, jsem z toho taky jelen, ZB je nyní bez DPH na základě fin. vypořádání - fakturu už nevystavuju. Ale Čez od nás vykupuje přebytky el. což jsou směšné částky a z toho by se mělo odvést dph. jsme čtvrtletní plátci. A dále také jsem někde vyčetla, že by se mělo odvést dph ze soukromé spotřeby, ze elektriku, kterou jsme spotřebovali sami v RD. Jen nevím jak toto spočítat, jaký bude základ daně? Někde psali, že cena prodejní, doteď jsem používala cenu za kterou nám ČEZ elektriku prodává, ale nyní jsem někde četla, že stačí cena za kterou výrobce elektřinu prodává. Dál jsem slyšela, že to budou malé částky, takže by stačilo přebytky vyfakturovat 1x ročně a i za tu soukromou spotřebu to udělat 1 x za rok, ale na FÚ kam jsem dnes volala, říkala, že to chce čtvrtletně.
      Nevíte k tomu něco?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).