Re: problém se zaměstnavatelem
Vše záleží na tom co vše máte ve smlouvě uvedeno...na to vše máte nárok...všechno ostatní se bude muset prokazovat. Splněný nebo nesplněný úkol?...kdo převzal hotovou práci?....máte v dohodě stanoveny sankce za nedokončenou, po termínu nebo špatně vykonanou práci ? Vracet vyplacenou odměnu nemusíte, vyplatil vám ji a má se za to že jste práci odvedla. jaký má důvod k vrácení odměny, případně její krácení?
zase bude záležet na tom, jak jste měli dohodnuto předání hotové práce...pokud má v ruce papír, že jste měla udělat to a to a že 15-tého dostanete zaplaceno a 15-tého jste zaplaceno dostala, tak bych to neřešila... počkejte co dalšího vymyslí
Dohoda má celkem jednoduchou formu. Místo výkonu práce z domu, opakovaná prac. činnost, předmět práce, odměna na účet po proplacení kontraktů zákazníkem, výše odměn v % je v příloze s tabulkou, nesmím poškozovat zájmy...., smlouva na dobu určitou, další práva a povinnosti se řídí zákoníkem práce.
Jinak veškerá komunikace probíhala emailem.Jelikož nevím, z jakých částek měly být mé odměny počítány, nevím ani , zda bych opravdu něco měla vracet.
Nechci zbytečné problémy. Hrozí registrem dlužníků, právníkem atd.
Díky za rady
Píšete, že jste v evidenci ÚP. Na větších ÚP mají k dispozici právníky, kteří radí veřejnosti právě např. v obdobných případech. Zkontrolují pracovní smlouvu apod. Já bych vzala tu smlouvu a zašla se poradit. Nevím odkud jste, ale u nás jsou velmi ochotní. A je to zdarma. Nebo zajíz na oblastní inspektorát práce, jak už někdo psal.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
22. 4. 2013 18:14
Dobrý den
uzavřela jsem DPP. Výše odměn byla stanovena vždy daným procentem z proplacené faktury úspěšného kontraktu. Peníze mi byly vyplaceny na účet. Obdržela jsem vždy jen výplatní pásku, na kterých byla pouze odměna. Mám právo vědět, z jakých částek byla odměna vypočítána?
Navíc jsem pracovala i na dalších věcech přímo pro svého zaměstnavatele.
Nyní chce zaměstnavatel po mě část vyplacených peněz zpět.
Údajně za nedokončení úkolu. Já však mám pocit, že mi ještě něco dluží za práci na jeho webu a eshopu.
Peníze již nemám, jsem nyní na pracáku bez podpory, nemám žádné příjmy. V případě, že bych měla peníze vrátit, musí můj bývalý zaměstnavatel přistoupit na dohodu o splátkách?
Poradíte prosím, jak postupovat?
Děkuji