Změna bankovního spojení

• (neregistrovaný)

22. 4. 2013 18:45

Dobrý den,
    má povinnost firma upozornit své partnery na změnu banovního spojení?
    např. na fakturách...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 4. 2013 19:14

May (neregistrovaný)

Re: Změna bankovního spojení
      Stalo se mi, že jsem poslala peníze na bývalý účet firmy, ke kterému nemají prý už přístup. Teď řeším s člověkem, kterému peníze náleží, jak peníze dostat zpět. Nejdřív majitel toho účtu komunikoval, podepsal nám příkaz,ale ten v bance nevzali kvůli částce, musí přijít osobně nebo to zadat přes net.Z banky vím, že ten účet je napsaný na tuto firmu na jejich jednatele.On je v zahraničí a teď už není dostupný,internetbanking nemá.Na faktuře je bohužel to nové číslo účtu. Máte nědo nějákou radu nebo zkušenost?Je možnost žádat banku o písemné potvrzení majitele účtu? Děkuji

• 22. 4. 2013 19:36

P.C. (neregistrovaný)

Také to lze vyložit tak, že jednatel odjel a zaměstnanci si nechávají poslat některé platby na své soukromé účty... Požadujte od nich, aby vám osoba s podpisovým právem za firmu potvrdila, že nový účet patří firmě. A příští fakturu už jim proplaťte správně. Pokud to může potvrdit jen nedostupný jednatel, mají prostě smůlu. Není přece vaším problémem, že vás včas neinformovali. Změna čísla účtu je z hlediska bezpečnosti plateb věc, kterou nelze jen tak ze dne na den měnit.

Pokud oni mají bezpečnostní mechanismy, které jim znemožňují se ke svým penězům dostat, jistě pochopí, že na vaší straně jsou jiné kontroly, které znemožňují poslat peníze na neschválený účet...

• 22. 4. 2013 20:06

May (neregistrovaný)

Děkuju!!!!

Tahle by to bylo fajn, kdybych už jim neproplatila další fakturu na ten nový účet, který jsem si potvrdit nenechala.. :-(

• 23. 4. 2013 14:53

jinka (neregistrovaný)

Může Vám pomoci i Vaše banka. Zavolejte si reklamační oddělení a žadejte informaci o navrácení "chybné platby". Opravdu to funguje a banka peníze vrátí (pokud jsou na účtě).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).