Rozhlasový poplatek-auto?

• (neregistrovaný)

23. 4. 2013 10:27

Dobrý den,
    prosím Vás, platíte někdo za firmu rozhlasový poplatek za autorádio?
    Nějak jsme ani nevěděli, že je to povinné:( Jaký máte na to názor?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 4. 2013 10:38

VH

Re: rozhlasový poplatek-auto?
      Platila jsem, ale v listopadu loňského roku jsem služební auto prodala. Na rok 2013 jsem tudíž už nezaplatila, ale 1. 2. 2013 mi přišla upomínka, na základě které jsem zjistila, že jsem měla placení odhlásit. Stálo mě to ještě 180,- Kč, protože se platí i za měsíc, ve kterém je rádio odhlášeno.

• 23. 4. 2013 10:46

Ondřej Drbal (neregistrovaný)

názor není třeba, stačí zákon o rozhl. a tel. popl. §5/3
      Poplatník, který je fyzickou osobou, která je podnikatelem, (Pozn. č. 13: § 2 obchodního zákoníku.) platí rozhlasový nebo televizní poplatek z každého rozhlasového nebo televizního přijímače, který používá k podnikání nebo v souvislosti s ním

• 23. 4. 2013 10:46

a samozřejmě, pokud jste právnická osoba, tak §5/4
      Poplatník, který je právnickou osobou, platí rozhlasový poplatek z každého rozhlasového přijímače a televizní poplatek z každého televizního přijímače.

• 24. 4. 2013 6:27

rádio (neregistrovaný)

Dobrý den, a prosím, pokud by firma neplatila, lze nějak dodatečně přihlásit? Děkuji

• 24. 4. 2013 10:09

Těžko říct, co se stane, když se přiznáte, že jste neplatili... Když se podívám do zákona, tak tam nic veselýho není:

§9 (1) Poplatník, který
      a) nesplnil oznamovací povinnost podle § 8 odst. 2 ve stanovené lhůtě,
      b) při plnění oznamovací povinnosti podle § 8 odst. 4 nepravdivě uvedl nižší počet rozhlasových nebo televizních přijímačů nebo neoznámil zvýšení jejich počtu,
      c) při plnění oznamovací povinnosti podle § 8 odst. 5 nepravdivě uvedl nižší počet provozoven,
      d) uvedením nepravdivých údajů dosáhl neoprávněného osvobození od povinnosti platit rozhlasový nebo televizní poplatek,
      e) uvedením nepravdivých údajů dosáhl neoprávněného odhlášení z evidence poplatníků,

je povinen zaplatit Českému rozhlasu kromě dlužných poplatků i přirážku ve výši 5 000 Kč v případě, že tak učinil v souvislosti s placením rozhlasového poplatku. Pokud tak učinil v souvislosti s placením televizního poplatku, je povinen zaplatit České televizi kromě dlužných poplatků i přirážku ve výši 10 000 Kč. Přirážka se platí za KAŽDÝ rozhlasový nebo televizní přijímač, za který nebyla splněna povinnost platit rozhlasový nebo televizní poplatek.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).