Re: Daňový bonus
Dobrý den,
FÚ opravdu vrací přeplatky od 100 kč.
>Dobrý den, kolegyně si podávala na FÚ DP jen na
>vyúčtování příjmů ze závislé činnosti (jiné příjmy neměla).
>Uplatňuje slevu na dani na 1 dítě. V daňovém přiznání
>vyšel rozdíl na daňovém bonusu 90,- Kč v její
>prospěch. Na FÚ jí řekli, že se rozdíl do 100,- Kč nevrací. Je
>to správně, když při ročním vyúčtování daně u
>zaměstnavatele se vrací přeplatek nad 50,- Kč?
>
>Má:
>základ daně 220.500,- Kč
>sražená záloha na daň 0,- Kč
>vyplacené bonusy 5.079,- Kč
>
>Nárok na daňový bonus po slevě na dani je 5.169,.- Kč.
>Má od FÚ nárok na 90,- Kč nebo ne?
>
>Děkuji moc.
Tak teď jsem se do toho nějak zamotala. Zaměstnavatel vždycky vyplácel z ročního zúčtování daně přeplatky nad 50,- Kč, nebo už je to jinak? Nebo přeplatky na dani nad 50,- Kč a daňový bonus až nad 100,- Kč? Mám v tom teď zmatek. Děkuji moc.
Tady jde o §155 daň. řádu, kdy se vrací přeplatky od 100,- Kč. Já jsem požádala o převedení přeplatku 90,- Kč na daň z nemovitostí. Případně může kolegyně zaplatit na pokladně 10,- Kč a požádat o 100,- Kč nebo ponechat do příštího roku a pak požádat o vrácení přeplatku za 2013 + 90,- Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
Chytila páječku za pálivý konec, přesto se nevzdala. Dnes tvoří unikáty z cínu i skla
Další spor Schillerové s Babišem, tentokrát jde o limity u zdravotních benefitů
Ženám rostou důchody v posledních letech rychleji než mužům
24. 4. 2013 8:09
Dobrý den, kolegyně si podávala na FÚ DP jen na vyúčtování příjmů ze závislé činnosti (jiné příjmy neměla). Uplatňuje slevu na dani na 1 dítě. V daňovém přiznání vyšel rozdíl na daňovém bonusu 90,- Kč v její prospěch. Na FÚ jí řekli, že se rozdíl do 100,- Kč nevrací. Je to správně, když při ročním vyúčtování daně u zaměstnavatele se vrací přeplatek nad 50,- Kč?
Má:
základ daně 220.500,- Kč
sražená záloha na daň 0,- Kč
vyplacené bonusy 5.079,- Kč
Nárok na daňový bonus po slevě na dani je 5.169,.- Kč. Má od FÚ nárok na 90,- Kč nebo ne?
Děkuji moc.