Re: koupě traktoru+zálohy+splátky
FA za traktor dáte jako nákup hmot.maj.,uplatníte si DPH v plné výši z FA, záloha 340tis.+140450,-- bude částečná úhrada FAD-předpokládám, že to bylo v hotovosti nebo z BU. Ta půjčka je asi úvěr, že? V DE si zavedete úvěr ve výši 300 tis.,tím doplatíte tu FAD a pak budete splácet úvěr dle jednotlivých splátek. Traktor bude v majetku OSVČ a budete odepisovat, odpisy budou daňově účinné.
Snad to z toho pochopíte.
ano, chápu, ale placeno z bú, ale úvěr 300000 vedeme účto v Pohodě, nevím jak jej mám zavést?
Prominte, radši se 2krát zeptám a udělám ze sebe....!!
takže fa. zaplatím celou/vedeme účto v Pohodě/,dám ji do výdajů neovl.zákl.daně/nedaňový výdaj s odpočtem DPH, jen nevím, jak si zřídit ten úvěr v Pohodě naoko?děkuji
Já nedělám v Pohodě, ale dala jsem si do DE další běžný účet nazvala jej úvěrovým a splátky jsem účtovala z tohoto úvěrového účtu.Po zaplacení se vynuloval.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
24. 4. 2013 11:16
Dobrý den, koupili jsme traktor 645000/-21%dph/, zaplacena záloha 340000 s daní, další záloha 140450. pujčku máme 300 000. Na fa. mám uvedenou cenu traktoru - zálohu 340tis.a doklad na 440450, které máme s pomocí záloh doplatit. jak oněch 440450mám zaúčtovat? jedná se o DE.
Dle mého zaučzuji do příjmů neovlivnujících zákl.daně, ale nevím jak si poradit s 440450 k, když je tam zahrnuto 300 000 půjčky? a jak poté zaúčtovat ty splátky? děkuji moc