Re: Jak vymáhat cesťák?
§183/3
jenže vyplatit musíte
Mě pomohla směrnice ve stylu.
Vyučtovaní do 10 dnů schvaluje nadřízený, po 10 schvaluje pouze ředitel společnosti. "Nezapomeňte předložit panu řediteli i zprávu ze služební cesty.
Hodně to pomohlo, ale chce to spolupráci s vedením - do ředitelny chodí velmi neradi.
Taky by zaměstnavatel mohl neodevzdání cesťáku a dokladů do určitého termínu vyhodnotit jako porušení pracovních povinností a dát písemné napomenutí (při opakovaném porušení pak může být dána výpověď, pochopitelně bez odstupného). Porušování také může postihovat finančně - nedá nebo pokrátí pohyblivou složku mzdy (prémie).
To je fakt dobrý...
Ještě bych jim na další cesťák nedával žádnou zálohu s vysvětlením, že stále mají zálohu z minula, kterou nevyčerpali/nevyúčtovali.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
24. 4. 2013 11:20
Dobrý den, pokud mi zaměstnanec nedodá vyúčtování prac. cesty mohu ho nějak nutit? Samozřejmě můžu od něj chtít peníze za hotel atd. zpět. Ale často např. jeli v autě s kolegou a nic neplatili, takže mi odmítají cokoliv dát. Je jich celkem dost, tak se obávám že v průšvihu budu já. Pokud vím, tak fyzické násilí je trestné :-) A na druhou stranu - někteří donesou cesťák o kterém nevím např. po 3 měsících anebo ještě loňský, náklady přes 2000 Kč. Je nějaká lhůta po které já mohu naopak odmítnout proplacení? Děkuji.