Jak vymáhat cesťák?

• (neregistrovaný)

24. 4. 2013 11:20

Dobrý den, pokud mi zaměstnanec nedodá vyúčtování prac. cesty mohu ho nějak nutit? Samozřejmě můžu od něj chtít peníze za hotel atd. zpět. Ale často např. jeli v autě s kolegou a nic neplatili, takže mi odmítají cokoliv dát. Je jich celkem dost, tak se obávám že v průšvihu budu já. Pokud vím, tak fyzické násilí je trestné :-) A na druhou stranu - někteří donesou cesťák o kterém nevím např. po 3 měsících anebo ještě loňský, náklady přes 2000 Kč. Je nějaká lhůta po které já mohu naopak odmítnout proplacení? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 4. 2013 11:28

jinka (neregistrovaný)

Re: Jak vymáhat cesťák?
      §183/3
      jenže vyplatit musíte
      Mě pomohla směrnice ve stylu.
      Vyučtovaní do 10 dnů schvaluje nadřízený, po 10 schvaluje pouze ředitel společnosti. "Nezapomeňte předložit panu řediteli i zprávu ze služební cesty.
      Hodně to pomohlo, ale chce to spolupráci s vedením - do ředitelny chodí velmi neradi.

• 24. 4. 2013 11:58

Kara (neregistrovaný)

Taky by zaměstnavatel mohl neodevzdání cesťáku a dokladů do určitého termínu vyhodnotit jako porušení pracovních povinností a dát písemné napomenutí (při opakovaném porušení pak může být dána výpověď, pochopitelně bez odstupného). Porušování také může postihovat finančně - nedá nebo pokrátí pohyblivou složku mzdy (prémie).

• 24. 4. 2013 15:17

P.C. (neregistrovaný)

To je fakt dobrý...

Ještě bych jim na další cesťák nedával žádnou zálohu s vysvětlením, že stále mají zálohu z minula, kterou nevyčerpali/nevyúčtovali.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).