Re: Zaúčtování faktury
>Dobrý den,
>
>chtěla bych požádat o radu. Dnes mi šéf donesl fakturu
>se zdanitelným plněním v únoru. DPH za březen zatím
>nemám uzavřeno. Jak mám tuto fakturu zaúčtovat tak, aby
>bylo vše správně?
>
>A ještě bych se chtěla zeptat na zaúčtování faktury z
>loňského roku. Ozval se nám jeden dodavatel, že jsme
>mu neuhradili jednu fakturu, ale tu jsme neměli v
>evidenci, tak nám zaslal její opis. Jak zaúčtovat správně
>takový případ?
>
>Děkuji předem za Vaše reakce a rady.
V prvém případě záleží, jestli striktně sledujete náklady za daný měsíc, nebo je Vám ejdno, že budou náklady v březnu či dubnu. DPH si můžete uplatnit až v okamžiku, kdy máte daňový doklad a nejdéle do 3 let o UZP.
V druhém případě předpokládám,že již máte rok 2012 uzavřen a že na zboží či službu na opisu faktury nemáte vytvořenu dohadnou položku v 2012. Pak účtujete vroce 2013 nedaňově, ale na DPH máte nárok. Pokud jde o významnou částku, zkusila bych dodatečné DP.
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
24. 4. 2013 11:44
Dobrý den,
chtěla bych požádat o radu. Dnes mi šéf donesl fakturu se zdanitelným plněním v únoru. DPH za březen zatím nemám uzavřeno. Jak mám tuto fakturu zaúčtovat tak, aby bylo vše správně?
A ještě bych se chtěla zeptat na zaúčtování faktury z loňského roku. Ozval se nám jeden dodavatel, že jsme mu neuhradili jednu fakturu, ale tu jsme neměli v evidenci, tak nám zaslal její opis. Jak zaúčtovat správně takový případ?
Děkuji předem za Vaše reakce a rady.