Re: Sebe kontrola DAP DPH
také provádím kontrolu takto. v I.čtvrtletí odkontroluji DPH podle záznamní povinnosti. V dalším čtvrtletí vždy zkontroluji např., 1.1-30.6. vyjedu si v programu, pak sečtu DPh vykázanou za I. čtvrtletí a přidám II. čtvrtletí . Tím jsem si jista, že mi vše souhlasí. Dále také zkontroluji hned datum od 1.7.-30.9 jestli jsem nenapsala datum u některé položky jiný než patří do daného čtvrtletí. Tam se mi objeví také faktury došlé po datu DP DPH, které patří do dalšího čtvrtletí. Dále před odesláním DP DPH opravím v hlavní knize rozdíl mezi DP DPH a hlavní knihou ( haleřové vyrovnání). Interním dokladem zaúčtuji a na účtě 343 mi zůstane daňová povinnost nebo nadměrný odpočet + faktury došlé po datu podání DP DPH.
Můžemně prosím ještě popsat podrobněji kontolu dle záznamní povinnosti. Moc děkuji
Podle záznamní povinnosti - asi myšleno, že se projdou soupisy DD a zkontrolují na skutečné fa, pokl.dokl.
Já si vyjedu obraty výnosových účtů - tyto částky se mi musí objevit
na DP.
Dále si kontroluju obraty účtu DPH - na vstupu, na výstupu - s tím, že můžou být rozdíly - nepotvrzený dobropis na výstupu, zaúčt. DPH v běžném měsíci, ale podáno dodat. DP na minulé období.
Děkuji kontroluji obraty účtu DPH i výnosové, ale jak kontolovat účty nákladové (máme několik typů DPH - bez DPH v RPDP). Vše mi jasné nevím jak správně odkontrolat DPH na vstupu. Vystavených fa máme za účtovací období málo(větší částky), přijatých fa a zjed. dokladů hodně.
Děkuji za pomoc
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
24. 4. 2013 12:57
Co vše konrtolujete před odeláním DPH, nebo jak provádíte kontolu přizná DPH?
Děkuji