Re: § 92 kdy do DPH
naprosto špatně !!! u přenesené je DUZP to co je na faktuře, tzn.
že datum doručení je úplně šumák.
pokud je na faktuře DUZP březen, pak patří do ř. 10 a 43 březen + výpis z evidence jako odběratel březen.
dodavatel dá v březnu na ř. 25 a podá výpis jako dodavatel
program mi nedovolí zaúčtovat fakturu když ji přijmu v dubnu do března, dávám ji podle data přijetí (§92), .....je fakt, že jsem to konzultovala s FU a nemam s tím problém...jenom jim vždycky potvrdím kvartální plátce, kteří nas mají v přenosu azavolají mi z FU a nemám problém....správně by v přenosu nemělo být datum přijetí, ale datum DUZP,...ale asi to bude na benevolenci jednotlivých FU
V tom případě by jste se vyhla problémům, kdyby jste u faktur s PDP napsala místo přijetí datum DZP.Pokud máte program legálně aktualizovaný, tak bych trvala na úpravě - přece za to platíte.
Jinak nespravné období neni až takový problém a neni to jen o příjemné úřednici u Vás na FU. Toto řeší § 104, ale záměrně dělat něco špatně - to mi teda nesedí
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
24. 4. 2013 14:03
Dodavetel dodá faktru § 92, datum vystavení 29.3.2013,
datum doručení 4. 4. 2013.
Kdy přiznávám do DPH ř. 10? Já se domnívám, že dnem doručení tj. DPH 4 / 2013 + zaslání Výpis z evidence pro daňové účely.
Souhlasíte?