Re: přefakturování spolúúčasti
Oni nám fakturovali celou škodu, celá faktura je na částku kolem 59.000,-. Jenže jim pojišťovna zaplatila 39.000,- a my tudíž budeme doplácet jen zbytek, který je 20.000 a je složený ze spoluučasti a DPH, které my si prý můžeme nárokovat. No a my to dál potřebujeme přefakturovat. Dělám něco takového poprvé, tak jsem z toho jelen.
Děkuji
A z čeho jste jelen?
1) faktura ze servisu 511,343/321 (59 000,-)
2) oznámení pojišťovny o plnění 378/648 (39 000,-)
3) doplacení DPH a zbytku fa servisu 321/221 (20 000,-)
4) zápočet pojistného plnění s fakturou servisu 321/378 (39 000,-)
5) předpis nebo faktura na viníka škody 378/648 ve výši, jakou určíte, asi tedy spoluúčast a bez DPH.
Špatně jsem přečetla původní dotaz, omlouvám se. Vypadá to, že Vy máte jen přefakturovanou škodu? DPH si odečetli a musí tedy zaplatit servisu pronajímatelé, plnění bylo asi také z pronajímatelovi pojistky. Takže Vy máte jen fakturu na škodu (549/321), kterou budete vymáhat na agentuře (378/648).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
25. 4. 2013 8:23
Dobrý den, mám tady pro mě komplikovaný případ. Máme ve firmě pronajaté auto, které jeden zaměstnanec, kterého máme najatého z agentury naboural. Firma pronajímající nám auto nám vyfakturovala škodu, tedy jen spoluúčast a DPH, a my bychom teď měli spoluúčast přefakturovat agentuře, která nám zaměstnance poskytuje. Vyfakturujeme jenom spoluúčast nebo to musíme zdanit? Ale to asi ne, jen čistou spoluúčast 10.000,- Kč.
Prosím poraďte.
Děkuji