Re: Doba důchdového pojištění
Paní Líbo a Karo děkuji za odpovědi.
Takže to znamená, že potřebná doba pojištění bez náhradních dob po roce 2014 musí být nejméně 30 roků (30 odpracovaných let), a pak se teprve připočtou náhradní doby.
Re: Doba důchdového pojištění
Děkuji i za odpověď a odkaz od xJ.
Opravdu jsem tam našla, co jsem potřebovala zjistit. Do náhradních dob se opravdu započítávají 4 roky péče o dítě. Náhradních dob mám dost, ale potřebovala jsem si dopočítat, kolik mám odpracovaných roků. A to už teď vím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
Chytila páječku za pálivý konec, přesto se nevzdala. Dnes tvoří unikáty z cínu i skla
Další spor Schillerové s Babišem, tentokrát jde o limity u zdravotních benefitů
Ženám rostou důchody v posledních letech rychleji než mužům
26. 4. 2013 12:07
Prosím o kontrolu, jestli chápu dobře podmínku potřebné doby pojištění při dosažení důchodového věku.
Od roku 1995 je doba péče o dítě do 4 let věku dobou náhradní. Pokud se dítě narodilo v roce 1993, započítá se mi do doby pojištění rok 1994 a část roku 1993. Od 1.1.1995 se doba péče o dítě započítá do 4 let věku dítěte jako doba náhraní.