Změna místa výkonu práce bez dodatku
Nezlobte se na mne, nevím co je přesně org.změna, resp. co z ní vyplývá. Jsem laik, proto jsem se obrátila s dotazem sem..;) Takže jak to tedy je, když se "B" neruší? Mohou mě přesunout na "C", a když nebudu souhlasit, mohou mě vyhodit bez odstupného?
Re: Změna místa výkonu práce bez dodatk
Organizační změna by byla, kdyby se Vaše pracovišt+ B rušilo a zaměstnavatel by pro Vás hledal další uplatnnění. Protože se podle Vašeho popisu B neruší, nemohou Vás bez Vašeho souhlasu (podpisu dodatku pracovní smlouvy, kde jistě máte uvedeno místo výkonu práce) přesunout na pracoviště C. Jsou povinni Vám přidělovat práci na místě B dle pracovní smlouvy. Jiná je otázka, jaké jsou vztahy jaké podmínky Vám tím zůstanou.Ale to už tady nevyřešíme. Vyhodit Vás jen tak nemohou, vždy musí mít důvod.
Re: Změna místa výkonu práce bez dodatk
Ještě jsem si uvědomila a abych byla přesnější...Sídlo máme "A", místo výkonu "B", to se během moji RD změnilo (zrušilo) na "C" - to už nemám ve smlouvě, ale po nástupu z RD na "C" pracuji 6 měsíců, a teď chtějí přesun na "D", přičemž "C" se neruší.
Změna místa výkonu práce bez dodatku
Ano jsem si toho vědoma, že jsem to původně špatně uvedla, došlo mi to, až mi napsala Vendy...Jsem jen "zaměstnanec", kdybych byla erudovaná v účetních a pracovně-právních vztacích, tak bych přece sem nepsala...;) Tak moc prosím o radu! Mohu si dovolit odmítnout-nepodespat a nechat si dát výpověď, za předpokladu, že mi dají odstupné?
Re: Změna místa výkonu práce bez dodatku
Jak jsem to pochopila já: firma má sídlo na adrese A. Vy máte v pracovní smlouvě místo výkonu práce na adrese B (takže adresa sídla není vůbec podstatná, podstatné je, kde máte sjednané místo výkonu práce). Po rodičovské jste ale začala pracovat na adrese C, aniž jste podepsala dodatek ke smlouvě se změnou místa výkonu práce (z B a C). A tam pracujete doteď. Jelikož jste začala pracovat na adrese C a pracujete tam, tak tím jste souhlasila se změnou (z B na C). Teď zaměstnavatel chce, abyste pracovala na adrese D. Buď tam půjdete pracovat (podepíšete změnu místa výkonu práce) nebo odmítnete a budete dále pracovat a trvat na přidělování práce na místě C. Zaměstnavatel možná rozhodne, že v této provozovně jste nadbytečná (nebo možná tuto provozovnu chce zrušit nebo přestěhovat na místo D, nepochopila jsem, jak to přesně je, jestli D existuje současně s C nebo ne), takže v takovém případě by Vám dal výpověď nebo byste se spolu dohodli na skončení prac. poměru z důvodu nadbytečnosti nebo rušení nebo stěhování zaměstnavatele (ve všech těchto případech náleží odstupné).
Poděkování
Milá Karo, Vaše rekapitalce situace je naprosto správná! :) Moc děkuji za naprosto jednoduché ale pro mne zcela sroumitelné vysvětlení :) Také děkuji za Vaši empatii a shovívavost vůči nám neerudovaným, neschopným. Snad jsou tyto stránky určeny právě pro nás ;) A také díky, že jste si udělala čas, narozdíl od VH. Mějte se krásně!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
26. 4. 2013 13:46
Dobrý den! Vážení, erudovaní :) Mám takovej špek. V průběhu mého čerpání RD se změnila adresa provozovny z "A" na "B" (upřesním do jiného okresu, "A"- zrušeno) Je to 6 měsíců, co jsem se vrátila do zaměstnání a aniž by mi dosud zaměstnavatel změnil smlouvu (či napsal dodatek) ohledně této změny adresy, nastoupila jsem rovnou na adr. "B" Osobně jsem s tím neměla problém, ikdyž musím dojíždět nyní dál. Nyní mě chce ale zaměstnavatel přeřadit znovu na jinou provozovnu "C", která je podstatně dál a to se mi již nezamlouvá. Budu mít nárok na odstupné, pokud mu to neodsouhlasím, nepodepíšu? Moc děkuji za radu.