Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
29. 4. 2013 8:08
Začínám podnikat jako OSVČ a mám v úmyslu zaměstnat několik lidí na pracovní pozici Obchodní zástupce - prodejce pro prodej drobných předmětů které vyrábím kdy mzda by měla být formou z provize z počtu prodaných kusů. Vzhledem k tomu že většina lidí nechce pracovat na základě živnostenského listu - pokud je zaměstnám na smlouvu na HPP, jak zajistit formu mzdy abych na tom nebyla příliš bita já - účtovat to jako úkolovou mzdu (protože mám spočítáno kolik kusů by měl člověk prodat na to aby se mi vyplatil jako zaměstnanec)?
Nebo máte jiný názor a radu?
A jak je to s člověkem, kterému nedávno bylo 18 let, od malinka je všude veden jako ZTP, ale momentálně se mu přezkoumává jeho zdravotní stav a čeká na vydání průkazu ZTP a určení výše ID. Můžu ho už nyní danit jako ZTP nebo musím počkat až do chvíle kdy bude mít nějaké potvrzení?
Děkuji moc za všechny odpovědi a Váš čas. Jana