Re: pojistná událost - náklad minusem
Děkuji za odpověď. Problém je v tom, že mi to částečně poradila naše paní auditorka. Já jsem jí tvrdila, že se to dávám na 6 účty a ona mi říkala, že je to v podstatě snížení nákladů. Chtěla jsem si ověřit, jestli to někdo také takto účtuje. Nejspíše opravdu ne, ještě s ní o tom pohovořím. Možná jsme se špatně pochopily. Přeji krásný den :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
Chytila páječku za pálivý konec, přesto se nevzdala. Dnes tvoří unikáty z cínu i skla
Další spor Schillerové s Babišem, tentokrát jde o limity u zdravotních benefitů
Ženám rostou důchody v posledních letech rychleji než mužům
29. 4. 2013 9:54
Dobrý den,
prosím o radu, je-li možné úhradu faktury pojišťovnou účtovat na náklady DAL. Potřebujeme to z důvodu hlídaní hodinové sazby, kolegové v DE nám nastavili, že nám výnosy nepadají do hodinové sazby.
např.:
Nabourané auto, oprava cca 10tisíc bez DPH účtuji 511/321, DPH 343/321. Fakturu uhradím autoservisu 221/321.
Od pojišťovny mi přijde 10tisíc (spoluúčast 0). Mohu účtovat předpis 378/511, bankou 221/378.
Děkuji
RN