Re: zaměstnání studenta (ukončené studiu
upřesňuji odpověd, špatně jsem si přečetla že bude pracovat od 2.5. Tak tedy jak je výše uvedeno....podívejte se kdy promoval a budete se řídit tím to datumem, kdy je samozřejmě veden jako student a následující měsíc po promoci je ve stejném postavení
Ne, promoce není důležitá, studium končí státnicemi.
Studentem je ještě další měsíc po státnicích, pokud nepracuje celý měsíc. Jestli udělal státnice v dubnu a u vás bude mít PP až od 2.5., tak bude studentem ještě v květnu. Kdyži bude chtít uplatnit slevu na studenta, bude muset donést potvrzení o studiu.
...pokračování
Tak mi donesl chlapec vysvědčení o absolutoriu s datem 15.6.2011, v současné době je veden jako student na vysoké škole. Prý ve studiu pokračovat nehodlá. Povídal, že bude jako studen evidován do konce škol. roku, že jim nevadí, že tam chodit nebude.
Vyžádala jsem si tedy potvrzení o studiu.
Na co si mám dát pozor při skončení studia, kdy a jak to hlídat, abych mu neposkytovala neoprávněně slevu na dani na studenta
Re: ...pokračování
Dokud potvrzení o studiu nepřinese, tak mu slevu na studenta nedávejte. Až ho přinese, podívejte se na stránky školy, kdy jim začíná nový akademický rok a podle toho si zadejte v počítači konec slevy. Pak chtějte potvrzení o ukončení studia, abyste to mohla případně opravit dřív, než budete dělat RZD.
Re: ...pokračování
Pokud školy jen tak zanechá, tak si pak od něj vyžádejte potvrzení ze školy, dokdy ho evidovali jako studenta. Teď mu slevu studentskou nedávejte a pak se to vyrovná v RZD (slevu mu přiznáte až do toho měsíce, ve kterém ho naposledy vedli jako svého studenta).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
29. 4. 2013 10:26
Dobrý den,
od 2.5. budeme na HPP zaměstnávat hocha, který má ukončené studium. Není na ÚP - prý má stále status studenta. Ukončil nějáké magisterské studium - zatím ještě nemám doloženo vysvědčení, takže nevím, kdy přesně bylo studium ukončeno.
Jaké dokumenty požadovat při vstupu, komě toho vysvědčení?
Do kdy je považován za studenta z hlediska poskytnutí daně na slevu?
Vstupní prohlídku má již udělanou.
Děkuji