Re: dlužník v konkursu - vratka DPH
Pokud se nemýlím, to zákon nevyžaduje. Informace o tom, že byla faktura částečně uhrazena by měla vyplývat z účetnictví a z knihy faktur, zda si to poznamenáváte i na faktury samotné, je vaše věc (pokud to zákon dovoluje). Hlavně musíte vystavit a doručit nový doklad dle §46.
určitě?
http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xbcr/cds/2011_Informace_GFR_aplikace_44_ZDPH.PDF
dle dodatku č. 1 k informaci GFŘ čj. 23 024/11-3210-010165 ze dne 22.7.2011 k aplikaci § 44 ZDPH je jasně napsáno, že opravu výše daně podle ust. § 44 ZDPH lze tedy provést pouze u zdanitelných plnění poskytnutých dlužníkovi po 1. dubnu 2011, resp. naopak ji nelze provést u pohledávek za zdanitelná plnění uskutečněná do 31.3.2011.
V tom dodatku tvrdí, že "Postup podle takto změněného bodu Informace bude správce daně vůči věřitelům aplikovat na případy oprav výše daně uplatněné po vydání tohoto Dodatku."
Dodatek byl vydán před 4 dny - 26.4.2013, já tomu rozumím tak, že opravy daně provedené do tohoto data u pohledávek vzniklých před 1.4.2011 zůstanou, od 26.4.2013 již nelze.
já jsem to měla taky nachystané, že podám za březen, ale bohužel u našich pohledávek vzniklých před 1.4.11 si můžeme... víte, co... informovala jsem 2 dny před vydáním dodatku a bylo mi sděleno, že za březen již ne, budou se řídit rozhodnutím NSS... takže máme smůlu a to nám to DPH dělalo cca 350 tis.....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
29. 4. 2013 15:26
CHceme nárokovat DPH - dlužník je v konkursu.
Všechno jsem prošla, podmínky (snad) splňujeme. Jedna faktura je částečně uhrazena, přihlášen byl tedy jen zůstatek. tzn., že nárokuji DPH z neuhrazeného zbytku, že?
Př. Původní částka 18004
DPH 3 601
celkem 21 605
uhrazeno 12 000
tzn, že budeme nárokovat 1601?
Stačí potom jenom např. na fakturu poznačit, že byla částečně uhrazena?