Re: Dohoda o provedení práce a sleva na
Pokud chcete uplatnit daňové zvýhodnění na dítě (1 117,-Kč měsíčně), pak musí výše hrubé mzdy činit alespoň 4 000,-Kč. A aby vás nevyřadili z evidence uchazeče o zaměstnání, musí výdělek činit do 4 000,-Kč /měs. Takže řešení - vydělat přesně 4 000,-Kč hrubého měsíčně a nebudete vyřazena z ÚP a zároveň uplatníte daňový bonus na dítě.
Re: Dohoda o provedení práce a sleva na
Pokud jste zaregistrováni na ÚP a chcete-li pobírat podporu v nezaměstnanosti, nesmíte vykonávat žádnou výdělečnou činnost, a to třeba ani sezónní či jednorázovou brigádu, s jakýmkoli výdělkem.
Pokud podporu nepobíráte, můžete si sice přivydělat, ale celkový měsíční příjem nesmí činit více než polovinu minimální mzdy,tedy ty 4000,-Kč. takže pozor na to, jinak Vás vyřadí z evidence
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
30. 4. 2013 5:56
dobrý den, prosím vás o radu
mám dítě jsem svobodná a evidovaná na úřadu práce,teď mám možnost práce na dohodu do 31.8.2013.Můžu si uplatnit slevu na dítě
i když mi řekli, že když jsem evidovaná na úřadu práce nesmím si vydělat víc jak 4000,-Kč? a zase účetní mi řekla, že když si chci uplatnit dítě musím mít vyděláno 4000,-Kč.Tak nevím
Lud.