Re: zaměstnanec s 2.stupněm inv.důchodu
Ano, pokud by tady byl právní stát, tak možná ano, ale není. Invalidní osoba si nemůže moc práci vybírat a tak bere vše i zaměstnavatele, který jí píše větší výdělek, než jí ve skutečnosti vyplácí. A proto moje otázka zní kolik zaměstnavatel procentuelně dostává od státu a zda-li zaměstnanec musí tutu žádost nějak podepsat a tím vlastně si může zadělat na problém. Nepište prosím, že tu práci nemusí dělat, musí, protože si nemohl dlouho žádnou jinou vybrat. Díky za pomoc
Aby něco dostal od státu musí mít určitý počet zaměstnanců a k tomu zase ID -začněte podnikat a uvidíte co všechno musíte splňovat.
To že zaměstnavatel dostane něco od státu může být opravdu všem úplně jedno - on musí práci zajistit atd.
Díky za pomoc, chováte se jak blázni, protože já to potřebuji jen proto, abych příbuzného nedostala do problému, protože ho zaměstnavatel nutí podepisovat vyšší mzdu než mu opravdu dává, aby mu taky stát více za něho dal. Poznámky, že mám začít podnikat jsou opravdu nanic. Zkuste se starat o nemocného s duševní chorobou a vše za něj vyřízovat. Opravdu moc díky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
30. 4. 2013 11:48
Dobrý den,příbuzný s 2.stupněm inv.důchodu nastupuje do práce jako standartní zaměstnanec s regulerní pracovní smlouvou. Nevíte prosím, kolik si jeho zaměstnavatel může od státu vyúčtovat, za to,že zaměstnává osobu s inv.důchodem? Kolik to finančně bude? A musí zaměstnanec písemně zaměstnavateli pro stát podepisovat, že mu byla příslušná mzda vyplacena?
Děkuji moc za pomoc.