Re: Zapoctovy list a dohody
Paní Karo, překvapuje mě ten "zápočťák" u DPP. Ano, v §313 je to napsáno, ale u DPP, z nichž se neodvádí soc. a zdr.poj, se tam má napsat nula? Nejsem mzdová účetní; domnívala jsem se, že ZL se vydává hlavně jako potvrzení o započitatelné době na důchod, ale když se z DPP (do 10 tisíc měs.) neodvádí důch.poj., tak co do toho ZL napsat? Díky za upřesnění.
Re: Zapoctovy list a dohody
Potvrzení o zaměstnání (ZL) už se v dnešní době vydává jen jako potvrzení o exekucích ... jeho obsah je okleštěný tak, že v podstatě kvůli ničemu jinému nemá smysl.
A kam byste chtěla napsat tu nulu? Snad ne do potvrzení o příjmu - to Potvrzení o zaměstnání už dávno neobsahuje - jen jako samostatnou přílohu na žádost zaměstnance.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
2. 5. 2013 14:39
prosim o radu, pokud jsem na dohodu, at uz o provedeni prace ci cinnosti.... musi mi zamestnavatel vystavit zapoctovy list, NEBO plati pouze u hlavniho pracovniho pomeru? dekuji