Re: Nárok na dovolenou
Byl to úraz, stal se v zaměstnání v pracovní době, ale manžel z důvodu poměrů se zaměstnavatelem jako prac. úraz neuplatňoval, já vím jeho blbost, ale už se stalo. Pracuje jako řidič, při procházení dílnou uklouzl a poranil si koleno. Alkohol samozřejmě vyloučen. Poměry panující ve firmě jsou velmi zvláštní, jako příklad uvádím, že zaměstnanci nedostávají výplatní lístky, pouze proužek papíru se jménem a částkou k výplatě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
Chytila páječku za pálivý konec, přesto se nevzdala. Dnes tvoří unikáty z cínu i skla
Další spor Schillerové s Babišem, tentokrát jde o limity u zdravotních benefitů
Ženám rostou důchody v posledních letech rychleji než mužům
3. 5. 2013 7:04
Dobré ráno, manžel byl od konce loňského září v prac. neschopnosti do 17.3.2013. nastoupil do zam. 18.3., v dubnu měl 2 dny "staré" dovolené a 30.4.dostal výpověď ( par.52/c), má ještě 15 dnů nevyčerpané ŘD z roku 2012, čeká kdy mu zaměstnavatel určí čerpání. Mzdová účetní mu oznámila, že za rok 2013 má nárok na 10! dnů ŘD. Já jsem přesvědčená, že nárok nemá letos žádný, max 1/12 pokud bude čerpání až v červnu. Ještě poprosím o jednu věc, odstupné se bude počítat z pravděpodobného výdělku, když v 1/4 neodpracoval 21 směn? Předem děkuji za případné odpovědi, není to příjemná situace, jen pro zajímavost uvádím, že to byla manželova 1 PN za dobu trvání prac. poměru (5 let) a v tomto měsíci mu bude šedesát let. Díky