Re: Dohoda o změně pracovní smlouvy ..
Jestli dobře chápu, tak vy zaskakujete za nemocnou paní? A pokud ano, tak jste určitě byla s podpisem první smlouvy srozuměna s tím, že to není PP na dlouho. Zřejmě asi nemoc ještě neskončila a bylo potřeba PP prodloužit a zaměstnavatel si toho byl vědom, že pokud nějak nezareaguje, bude tam po návrattu paní z PN mít dva zaměstnance na dobu neurčitou a co potom s nimi? Myslím, že kdyby jste dodatek nepodepsala, skončila byste stejně uplynutím doby určité.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
5. 5. 2013 20:56
Dobrý den, mám dotaz:
Mám celkem 3 pracovní smlouvy na dobu určitou u jednoho zaměstnavatele v průběhu 4 měsíců. Ke třetí poslední pracovní smlouvě mi byl dán k podpisu dodatek o změně pracovní smlouvy, který v podstatě nahrazuje čtvrtou pracovní smlouvu na dobu určitou, která by byla již zřejmě neplatná. Dohoda má znění: "pracovní smlouva uzavřená po dobu nemoci paní XX se mění na prac. smlouvu na dobu určitou do 31.8.2013. Žádám o uzavření smlouvy na dobu určitou dle §4b, odst.1ZP s odkazem na §363 a jsem si vědoma, že mi nevzniká nárok dle §39". Bohužel jsem podepsala, šéfová s tím přiběhla, rychle rychle podepsat..je to jen formalita a já měla na starost 20 dětí a tudíž jsem neměla čas na nic jiného a důvěřovala jsem jí.. bohužel. Nyní se mi to vymstilo...Chci se zeptat, jestli mám nějakou šanci se bránit..Je to právně takto v pořádku? Může být tento dodatek pro mě jasně nevýhodný, zastupující 4 prac. smlouvu na dobu určitou? Moc děkuji za rady