Záloha - kdy zdanit

• (neregistrovaný)

6. 5. 2013 12:59

Dobrý den,
    poprvé se mi vyskytl případ, kdy jsme vystavili fa s DZUP 18.4., vystavená 3.5. a platba přišla na vystavenou zálohovou fa 3.5. Mám platbu napárovat na konečnou fa nebo na zálohovku a tu odečíst? zdanit mám z konečné faktury?
    děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 5. 2013 14:51

vercaaaa (neregistrovaný)

Re: záloha - kdy zdanit
      Přijatou platbu si spárujte s vystavenou zálohovou fa + dph k datu přijetí platby k 3.5.

• 6. 5. 2013 14:59

vercaaaa (neregistrovaný)

Beru zpět - zřejmě jsem Vás nepochopila.. DUZP u přijaté zálohy je právě den platby, nechápu toho 18.4. Pokud Vám přišel doplatek na konečnou fakturu, tak si samozřejmě spárujete platbu s tou konkrétní fakturou, zdanění dle DUZP. Ale pokud potřebujete poradit, tak by chtělo dotaz lépe specifikovat..

• 6. 5. 2013 15:21

Lenice2310 (neregistrovaný)

Předpokládám, že někdy v dubnu byla vystavena zálohová faktura, zaplatili ji 3.5., k tomuto datu vystavíte DD. Shodou okolností vystavili 3.5. také fakturu konečnou (DUZP bylo 18.4.), zálohovku odečíst od fa.

• 6. 5. 2013 15:27

koko (neregistrovaný)

ano. zálohová fa byla vystavena v dubnu a úhrada 3.5.. k tomuto datu se vystavila i konečná fa s DUZP 18.4.. Mohu odvést DPH už z konečné faktury a které bude odečtena zálohovka nezdaněná? Vím, je to divné, ale prostě to tak vyšlo. Odvedu DPH dříve. to snad nevadí

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).