Re: záloha - kdy zdanit
Beru zpět - zřejmě jsem Vás nepochopila.. DUZP u přijaté zálohy je právě den platby, nechápu toho 18.4. Pokud Vám přišel doplatek na konečnou fakturu, tak si samozřejmě spárujete platbu s tou konkrétní fakturou, zdanění dle DUZP. Ale pokud potřebujete poradit, tak by chtělo dotaz lépe specifikovat..
Předpokládám, že někdy v dubnu byla vystavena zálohová faktura, zaplatili ji 3.5., k tomuto datu vystavíte DD. Shodou okolností vystavili 3.5. také fakturu konečnou (DUZP bylo 18.4.), zálohovku odečíst od fa.
ano. zálohová fa byla vystavena v dubnu a úhrada 3.5.. k tomuto datu se vystavila i konečná fa s DUZP 18.4.. Mohu odvést DPH už z konečné faktury a které bude odečtena zálohovka nezdaněná? Vím, je to divné, ale prostě to tak vyšlo. Odvedu DPH dříve. to snad nevadí
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
6. 5. 2013 12:59
Dobrý den,
poprvé se mi vyskytl případ, kdy jsme vystavili fa s DZUP 18.4., vystavená 3.5. a platba přišla na vystavenou zálohovou fa 3.5. Mám platbu napárovat na konečnou fa nebo na zálohovku a tu odečíst? zdanit mám z konečné faktury?
děkuji