Re: Exekuce - prosím o kontrolu
>>Dobrý den,
>>
>>prosím zkušené o radu. Ještě jsem exekuci neměla, je
>>to moje první.
>>Dnes přišla exekuce - soudní exekutor nařizuje
>>exekuci
>>srážkami ze mzdy, která příšluší manželce povinného.
>>Jde o exekuční příkaz, kde je napsáno, že budeme
>>teprve
>>vyrozuměni o nabytí právní moci.
>>Pán má manželku a 2 děti - 6 065 + 3 x 1 516 Kč = 10
>>613 Kč je tedy nezabavitelná částka. Čistá mzda pána
>>za
>>duben činí 16 000 Kč.
>>Tzn - 16 000 - 10 613 = 5 387 (1.třetina - 1 795,
>>2.třetina - 1 795, 3. třetina - 1 797 Kč) Srazím tedy
>>celou 2. třetinu a víc nic? Je to exekuční příkaz na
>>návrh
>>pojišťovny.
NE,ne začátečnice to pochopila správně, sráží hned, deponuje a po nabytí právní moci pošle exekutorovi a další srážky už pak rovnou na účet exekutora.
>>Budu to střádat všechno na nějakém účtu a až přijde
>>oznámení o nabytí právní moci, tak odvedu exekutorem
>>uvedený účet.
>>
>>Omlouvám se, je to 1.případ, tak prosím o radu, zda
>>jsem to správně nastudovala. Člověku jde mráz po
>>zádech,
>>co se může vyvrbit z dlužných 2 tis. Kč
>>
>>Ještě mě napadá, zda to mám pánovi říct?
>
>Exekuci budete strhávat až vám příjde dopis o nabytí
>právní moci.
Re: Exekuce - prosím o kontrolu
Tak to všechno znovu celé pročítám a je tam napsáno toto Exekuční příkaz - soudní exekutor ...... o nařízení exekuce k vymožení povinnosti zaplatit pohledávku ve výši ...... Právě, že tam nikde nevidím napsáno přednostní nebo nepřednostní. Procházím se tady materiály z nějakého školení a mám zde poznámku - přednostní pohledávky - soudní exekuce, správní exekuce. Takže já začátečnice jsem si to vyložila jako přednostní - takže myslím 1. a 2. třetinu, ale jistá si nejsem .....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
6. 5. 2013 14:21
Dobrý den,
prosím zkušené o radu. Ještě jsem exekuci neměla, je to moje první.
Dnes přišla exekuce - soudní exekutor nařizuje exekuci srážkami ze mzdy, která příšluší manželce povinného. Jde o exekuční příkaz, kde je napsáno, že budeme teprve vyrozuměni o nabytí právní moci.
Pán má manželku a 2 děti - 6 065 + 3 x 1 516 Kč = 10 613 Kč je tedy nezabavitelná částka. Čistá mzda pána za duben činí 16 000 Kč.
Tzn - 16 000 - 10 613 = 5 387 (1.třetina - 1 795, 2.třetina - 1 795, 3. třetina - 1 797 Kč) Srazím tedy celou 2. třetinu a víc nic? Je to exekuční příkaz na návrh pojišťovny.
Budu to střádat všechno na nějakém účtu a až přijde oznámení o nabytí právní moci, tak odvedu exekutorem uvedený účet.
Omlouvám se, je to 1.případ, tak prosím o radu, zda jsem to správně nastudovala. Člověku jde mráz po zádech, co se může vyvrbit z dlužných 2 tis. Kč
Ještě mě napadá, zda to mám pánovi říct?