Re: ČID - sleva na dani
Co jsem studovala ohledně tohoto, všude bylo akorát o té povinnosti do 15.2., jak píšete, ale nikde jsem nevyčetla, jak je to v mnou popsaném případě, jestli to mám řešit nebo ne. Zatím to vypadá, že to nikdo neřeší, nebo jsou všichni zaměstnanci vzorní :-) Dělám tyto mzdy externě a majitel firmy, pro kterou mzdy zpracovávám, chce, abych mu to dneska, popř. ve čt poslala. Zeptám se ho, jestli něco neví, jak ten zaměstnanec dopadl, ale myslím, že taky nic vědět nebude, přece jenom zaměstnanec byl na tom přezkoumání v březnu a teď je začátek května, a co si budeme říkat, všichni víme, jak je u nás všechno rychlé, takže myslím, že rozhodnutí ještě není vydané... Zkusím to ale zjistit. Když nic nezjistím, slevu mu uplatním a víc to řešit nebudu. Jak jste napsala, zaměstnanec si je za své daně odpovědný sám, já mám všechno doložené a on má povinnost změny hlásit. Děkuji.
Re: ČID - sleva na dani
Tak zatím se čeká na rozhodnutí, ale důchod mu prý zatím pořád chodí, takže slevu normálně uplatním. Děkuji ještě jednou. Hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
7. 5. 2013 12:40
Dobrý den, prosím o radu. Teď chci vystavit mzdy za duben, ale zarazila jsem se u jednoho zaměstnance. Je ČID 1. stupně, důchod přiznán od 11.3.2011, letos v březnu byl na přezkoumání, jestli invalidita ještě trvá, ale už nevím, jak to dopadlo. Slevu na dani za březen jsem mu dala, ale teď si nejsem jistá, jestli můžu i za duben a jestli mám chtít rozhodnutí, jak dopadl, jestli je pořád invalidní, nebo to neřešit, protože se to řeší vždy k 15.2.? Děkuji všem. Možná to moc komplikuju...