Re: OT-Nový šéf VZP!!!!
Co proti tomu můžeme udělat ??!!!!
Jak docílíme ať je jenom z každého kraje 1 jeden poslanec a senát ať se úplně zruší ??!!!
Přece naše zákonodárce zajímá jen vlastní kapsa a jejich argument, že přece všechny státy jsou zadlužené atd.
všichni víme, že máme 50% zbytečných státních úředníků - a co obyčejný člověk zmůže -vůbec nic akorát na ně dělat !!!!!!!!!!
Podle hospodaření VZP. A netýká se to jen jí, ale i ostatních státních či polostátních firem. Soukromé ať si dělají co jim libo, mají své vlastníky, tak je to jejich věc, ale státní by se měli někomu (potažmo nám všem) zodpovídat a ne si hrabat na úkor ostatních. věčně do nich tečou dotace, ale oni si žijí nezřízeně a rozhazovačně.
Já myslím, že jsme národ, který si umí jen stěžovat v různých debatách na netu, ale do ulic nikdo nevyrazí a pokud, tak pod záštitou nějakého blbečka, který se snaží zviditelnit.
Říká se, že USA je zemí neomezených možností, ale to se tvůrce této věty velmi spletl, protože Česká republika je zemí neomezených možností!
N.
VZP to je takový "stát ve státě". Určuje (do dnešního dne nevím kdo a na základě čeho) jaká léčba bude hrazena a jaká už ne. Nikdo s nimi nehne, není zájem. Každý si chce jen co nejvíce nakrást a rychle zmizet. Samozřejmě vše podle zákonů, které jsou tak bezzubé a chaotické, že prakticky umožní cokoliv.
Já jsem nikdy nebyl závistivý a ať jsem vydělávat hodně nebo málo, vždycky jsem s tím vystačil, protože jsem plánoval výdaje podle příjmů a ne naopak. Říkám na rovinu-mít plat ve statisících měsíčně, nevím za co bych jej utrácel. Jedině za zbytné pí...viny - víkendový golf někde v Karibiku, milenky zlatokopky, drahé věci, co vyvolávají další vysoké výdaje .... snobi všechno podřizují závodu v machrování a já jsem proti plýtvání všeho druhu.
Já jsem nějakou dobu 6-ti ciferný plat měl a tak vím, jak se takové peníze dají utratit. Ale taky vím, za jakou cenu se takový plat poskytuje, tedy co je třeba obětovat. Proto mne jakkoliv vysoký plat nechává v klidu a závist podobně jako Vy nechávám jiným.
Tato debata je ale o něčem jiném :
Bard2 píše, že ředitel VZP má základní plat 225 tis.kč/měsíc + možné prémie ve výši cca 1,3 mil. Kč a je tím pohoršen.
A moje jednoduchá, dosud nezodpovězená otázka je, kolik by tedy měl mít, když 225 tis. je hodně.
V dalším příspěvku se dočteme, že plat by měl záviset na hospodářských výsledcích. Dobrá myšlenka, ale jak ten HV definovat ? Jako výše zisku ? No, není nic jednoduššího, než pokrátit platby zdravotnickým zařízením a skvělý HV je na světě. Ale je to opravdu cíl, kterého chceme dosáhnout ?
Já jsem toho názoru, že HV může být kritériem u soukromých subjektů a je to věc jejích vlastníků. U veřejnoprávních subjektů, kam řadím ZP, ČT, rozhlas, profesní komory, městské společnosti na sekání trávy apod., ty všechny, kteří mají de facto zaručené příjmy a na podnikání si jenom hrají, je všude na místě tabulkový plat.
ne každý má to štěstí, že je ředitelem VZP nebo jiné zdrav. poj. (nebo politikem, který za nic neodpovídá, ale rozhoduje - třeba chybně)
ono je kolikrát lepší to ani nevědět, protože stejně s tím nic nenaděláte, jen si ničíte zdraví a budete muset navštívit lékaře a čím víc návštěv lékařů, tím je víc potřeba ředitel zdrav. poj. (vždyť to vše řídí) a tudíž je odměněn tak, jak mu to bylo odsouhlaseno (přece se nebude tomu bránit)
Samozřejmě, že to normální není, zejména k činnosti a výsledkům VZP. Karlovarské krajské nemocnici snížili platby a hned se to odrazilo na rozsahu poskytované péče. Nikdo neví, jak bude nemocnice hospodařit dál, vláda se tváří, že jí to nezajímá, že je to věc kraje ...
Vzpomněl jsem si, co mě kdysi vytočilo : roční prémie tehdejšího ředitele ČEZU Romana cca 800 mil. Kč, to jsem opravdu nevěřil svým uším a očím :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
9. 5. 2013 12:35
Nový ředitel největší tuzemské zdravotní pojišťovny VZP Zdeněk Kabátek bude dostávat měsíční plat ve výši 225 tisíc korun.
Rozhodli o tom v pondělí podle informací Aktuálně.cz členové správní rady, a to i přes nesouhlas opozice.
Kabátek tak bude mít stejný příjem jako jeho předchůdce Pavel Horák. Ten se na posledním jednání správní rady rozhodl rezignovat.
Nad svůj pravidelný příjem bude mít nový šéf Všeobecné zdravotní pojišťovny ještě pravděpodobně nárok i na roční odměnu, která může dosáhnout až do výše šestiměsíčních platů - tedy 1,35 milionu korun.
To je vrchol nestydatosti, bezohlednosti a ignorance Nás všech. Jak dlouho si to ještě necháme líbit ? Lidi vzpamatujte se, vždyť, to již snad opravdu hraničí s debilitou, co všechno si necháme líbit.
Pro nás a nemocné děti finance nejsou a proto se na ně musí potupně vybírat na charitativních koncertech a představeních.
…jen tak dále !!!!!