Re: Technická prohlídka a pořizení vozu
auto bylo kupovane jeté z bazaru, na dokladu mám napsané technická prohlídka, cena bez dph 200 Kc
Prosím, kdyby to byla evidenční prohlídka tak by bylo součástí VC ? Co to je vůbec evidenční prohlídka ?
Tak za 200,- bych si tipnul, že to technická není, ale že to bude právě evidenčka - to je v podstatě kontrola, že se jedná o vozidlo, uvedené ve VTP a bez evidenčky nelze jeté vozidlo přihlásit. Pokud by to byla opravdu evidenčka, tak si myslím, že by měla být součástí ceny majetku, protože bez ní nelze auto uvést do běžného užívání.
no parada, vždy jsme kupovali pouze nové auta, tak mám toto poprvné. řeším tady uz par hodin 200 kc a stále nevím. Dle toho jak písete, tak by to tak mohlo byt, ale na dokladu je skutečně napsaná technická prohlídka. Co by jste udělal vy ? Já se také už přikláním zahrnout do VC ..
Těžko říct... Jen když se podívám na ceníky, tak standardní ceny u os. aut jsou za měření emisí cca 500,- Kč, za technickou kontrolu cca 550,- Kč, za evidenční prohlídku cca 250,- Kč. Takže podle mě je to evidenčka a ta jako taková je nutná pro uvedení do stavu způsobilého k užívání a jakou takovou bych ji zahrnul do vstupní ceny.
Dobry den, ted jsem se k tomu dostala. ale z článku vyplývá, že tedy i reg. poplatek - změna vlastníka u ojetého auta je hned do N a nevstupuje do VC vozu. Ve vyhlášce, ale je poplatek napsaný, že vstupuje do VC vozu pro odpisování a ted mi i danový poradce říkal, ať určite poplatek za reg .dám do VC...
platí, ale jen v případě nového vozu
http://business.center.cz/business/pravo/zakony/ucto-v2002-500/cast2h2.aspx
§7
odst 11
Toto ustanovení se nepoužije v případě nabytých věcí, které před nabytím byly uvedeny do stavu způsobilého k užívání a nevyžadují montáž u nabyvatele.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
13. 5. 2013 11:58
Dobry den,
prosím poradíte kam s tech. prohlídkou ? kupovali jsme ojeté auto a druhý den udělali technickou. nejsem si jista, zda ji mám připočítat k VC vozu pro odpisování nebo samostatně hned do nákladů ?