Re: nárok na dovolenou u více zaměstnava
U zam. A má nárok na 5/12 roční výměry, tedy na 8,5 dne. Pokud bude čerpat v době, kdy má úvazek 6 hod/den, dostane zaplacenou náhradu za 6 hod/1 den dovolené.
U vás bude nárok na 10/12. Záleží na tom, kdy bude čerpat - pokud nyní - 1 den D= náhrada za 2 hod, pokud od 1.6. - 1 den D = 8 hod.
Děkuji, já jsem si myslela, že je to tak, ale nebyla jsem si jistá. Vložil se do toho i šéf a nevěděli jsme, jestli nevadí, když sečtu nárok od zam. A a B , tak nevyjde roční nárok 20 dnů. A ještě, když mu bude proplácet zaměstn. "A" při odchodu dovolenou (i starou), tak mu proplatí 6 hod/den , že?
ano,stejně jako kdyby ji čerpal, proplácíte v době, kdy je úvazek 6 hod/den
Kolik měl dovolené u zaměstanvatele A vás nemusí zajímat. Vy řešíte dovolenou, kterou má u vás. Pokud má smlouvu do konce roku, pak po odpracování 60 směn vznikne nárok na 16,5 dne dovolené (při celoročním nároku 20 dnů). Dovolenou, kterou bude čerpat do 30.5. dostane den dovolené zaplacený 2 hodinami. Od 1.6. dostane den dovolené zaplacený 8 hodinami.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
15. 5. 2013 8:05
Prosím o radu. Zaměstnanec pracoval u zaměstnavatelele "A" leden,únor 8 hod/den (5-ti denní, roční nárok 20 dnů dovolené), březen, duben, květen 6 hod/den. K 31.5. konční prac.poměr.
U nás - zaměstnavatele "B" pracuje od 1.3. na 2 hod/den. A od 1.6. bude pracovat 8 hod/den. Jak mu spočítám, kolik má nárok na dovolenou? A kolik dní měl nárok u zam. "A" ? Předem děkuji za odpověď.