Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
15. 5. 2013 8:47
Dobrý den, jak prosím opravujete zálohu na dani,pokud se vám tedy stane, že pochybíte - třeba se ještě nestalo ... ? Já tak šikovná nebyla, podařilo se mi v březnu nezadat slevu na poplatníka, ač nárok měla, takže měla zdaněno zálohou bez uplatněné slevy. Opravovala jsem nyní v dubnu a přijde mi logické, že odvod zálohy na FÚ ponížím o 2.070 a zaměstnankyni opravnou položkou tuto slevu vrátím do mzdy celou a následně ve Vyúčtování ZČ za rok 2013 mělo být sraženo a bylo opravím březen na mělo být o 2070 nižší a v porovnání s dubnem se to "vynuluje", ale SW opravuje tak, že v dubnu nevrátí celou slevu za březen, ale jde jen do nuly v záloze za duben - a zbytek, který zbývá k vrácení cca 375 Kč - s tím uvažuje v dalších květnových mzdách.
Jak to prosím máte ošetřené vy ve mzdách, pokud takovou opravu potřebujete zadat? Mám zkušenost s předchozím SW, který byl tak vymazlený :), že jsem v běžných mzdách zadala opravu konkrétního měsíce a on dovedl sám opravit ve Vyúčtování daní tyto měsíce sám - mělo být sraženo, bylo sraženo a zálohu jsem mohla vrátit celou, neodečítala se jako v tomto SW. Nevím, zda jsem to popsala srozumitelně ... :-(