Re: Vedení účetnictví na ŽL
Proč by musela mít vlastní program? Některé firmy si přejí, aby bylo účto zpracované na jejich programu, protože s tím pak pracují dále. Takže externí účetní přijde a naháže jim to do jejich počítače s jejich programem. Jen na tom, jestli má nebo nemá vlastní program, posouzení švarcu nestojí.
Ale je to jedna z podmínek: nepracovat s pracovními a výrobními prostředky odběratale, nýbrž se svými.
Děkuji za reakce. Takže když si koupím nějaký nejlevnější program jen abych ho měla, tak to bude v pořádku jo?bude jim stačit jen že ho vlastním, nebudou kontrolovat, jestli v něm účtuju nebo ne. Přijde mi to trochu nelogické, protože oni na jiný program nemají důvod přecházet a já si zatím jinou firmu,které by bylo jedno v jakém programu budou mít účto zpracované nehledám.
Zrovna u toho účta mi to přijde takové na hraně s tím švarcsystémem, firmičky jsou to malé, takže účetní zaměstnat by byl pro ně velký luxus, ale účetnictví vůbec nerozumí,takže jim to někdo udělat musí, účetní program přitom ovládají do té míry, že si tam třeba sami nahazují příjem zboží, aby měli přehled, ale na ten zbytek někoho potřebují. a já bych to samozřejmě chtěla mít v pořádku, abych se vyhla jakýmkoliv problémům.
>
>>>>>>>jejich kanceláře a účtuju (nerozlišuji kdy a pro
>>>>>>>koho,
>>>>>>>prostě aby vše bylo zaúčtované) mám vlastní notebook,
>>>>>>>můžu
>>>>>>>se dálkově připojit do kanceláře (do účetního
>>>>>>>programu
>>>>>>>a účtovat z domu) Vzhledem k tomu, že mám 2 menší
>>>>>>>děti
>>>>>>>tak mi tyhle firmy stačí, do budoucna bych si pak
>>>>>>>ráda
>>>>>>>něco ještě přibrala. Nevím ale, zda je nutné, abych
>>>>>>>měla nějaký koupený účetní program, když mám ŽL na
>>>>>>>vedení účetnictví.Jde mi hlavně o případnou kontrolu.
>>>>>>>moc
>>>>>>>děkuji za rady
>>>>>>
>>>>>>Ano, při práci na ŽL byste měla mít vlastní počítač i
>>>>>>program. Zkuste si zadat zde na BC nebo i kdekoliv na
>>>>>>internetu pojem švarc systém a dozvíte se více.
>>>>>
>>>>>Proč by musela mít vlastní program? Některé firmy si
>>>>>přejí, aby bylo účto zpracované na jejich programu,
>>>>>protože s tím pak pracují dále. Takže externí účetní
>>>>>přijde a naháže jim to do jejich počítače s jejich
>>>>>programem. Jen na tom, jestli má nebo nemá vlastní
>>>>>program,
>>>>>posouzení švarcu nestojí.
>>program přitom ovládají do té míry, že si tam třeba
>>sami
>>nahazují příjem zboží, aby měli přehled, ale na ten
>>zbytek někoho potřebují. a já bych to samozřejmě
>>chtěla mít
>>v pořádku, abych se vyhla jakýmkoliv problémům.
>Jsem přesvědčená, že žádné problémy nebudou, vždyť
>nebudete mít jedinou firmu na ŽL a navíc jste zaměstnaná.
A pokud v budoucnu zaměstnaná nebudete, je mnoho firem, nabízejících zdarma úč. programy, na základě Vaší objednávky vystaví řádnou licenci na jejich užívání.
Oproti placeným verzím mají tyto produkty omezení v počtu zápisů. Ale to by u malých firem nemělo vadit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
15. 5. 2013 11:02
Hezký den, jsem zaměstnaná v 1 firmě na HPP jako účetní (s.r.o 2 společníci) Oba společníci mají ještě každý zvlášť své další podnikatelské aktivity a nabídli mi možnost dělat účetnictví i těmto firmám, ale na ŽL (jsou to menší firmy). účetní program používají ale všechny firmy stejný (je to praktické), já docházím do jejich kanceláře a účtuju (nerozlišuji kdy a pro koho, prostě aby vše bylo zaúčtované) mám vlastní notebook, můžu se dálkově připojit do kanceláře (do účetního programu a účtovat z domu) Vzhledem k tomu, že mám 2 menší děti tak mi tyhle firmy stačí, do budoucna bych si pak ráda něco ještě přibrala. Nevím ale, zda je nutné, abych měla nějaký koupený účetní program, když mám ŽL na vedení účetnictví.Jde mi hlavně o případnou kontrolu. moc děkuji za rady