Nerovnoměrné rozvržení pracovní doby

• (neregistrovaný)

17. 2. 2012 9:16

Dobrý den, prosím poraďte jak správně postupovat při nerovnoměrném rozvržení pracovní doby. Příklad:Zaměstnanec s měsíční mzdou 10000,- má týd.úvazek 37,5h a v měsíci je 22 prac.dnů tj. 165h. Z rozpisu směn zaměstnanci vychází odpracovat v měsíci 168hodin. Lze ve výplatě zadávat 165 odprac.hodin s tím(jedině tak mi program správně spočítá mzdu 10000,-), že bude evidence rozdílu proti standartnímu FPD(v rámci vyrovnávacího období se srovná na 0), nebo se musí zadávat skutečnost tj. odpracovaných hodin 168 a je nutné evidovat skutečný FPD? Jelikož toto mzd.program doposud neřeší, jde mi o to jakou mám požadovat úpravu aby bylo vše správně zadané a spočítané. Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 2. 2012 9:20

autorka

Dobrý den,

viděla bych to na uplatnění konta pracovní doby dle § 86 ZP (v podstatě jde jen o jiný způsob nerovnoměrného rozvržení pracovní doby). Při tomto způsobu je zaměstnancům poskytována stálá měsíční mzda a pracovní doba je rozvržena na celé vyrovnávací období. Zaměstnavatel vede účet pracovní doby zaměstnance a účet mzdy zaměstnance. Teprve po ukončení období zjistí, zda eventuálně nevznikla práce přesčas.

Dagmar Kučerová  ;)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).