Re: smlouva do 31.8 a majitelka chce zav
Pokud Vás majitelka propustí pro nadbytečnost, náleží Vám odstupné ve výši 1 měsíčního platu - viz zákoník práce
Odstupné
§ 67
(1) Zaměstnanci, u něhož dochází k rozvázání pracovního poměru výpovědí danou zaměstnavatelem z důvodů uvedených v § 52 písm. a) až c) nebo dohodou z týchž důvodů, přísluší od zaměstnavatele při skončení pracovního poměru odstupné ve výši nejméně
a) jednonásobku jeho průměrného výdělku, jestliže jeho pracovní poměr u zaměstnavatele trval méně než 1 rok,
....A na UP skutečně dostanete víc procent, ale až od druhého měsíce registrace.
Pokud jí dá výpověď v květnu, výpovědní doba bude do 31.7.2013 a bude mít nárok na odstupné, protože pracovní poměr skončí dříve, než uplyne doba , na kterou byl sjednán. Není žádný důvod, proč by odstupné nedostala. Ovšem pro zaměstnavatele je to prakticky jedno.
kdyby se mělo jednat o červen, tak už by dotazovaná musela mít v ruce dávno výpověď, aby skončila 31.5. PP
a proč by měla dávat zam-cům výpověď a platit odstupné? to je pro zam-tele výhodnější, když si je ponechá do konce PS na dobu určitou (do 31.8.), předá jim potvrz. o zaměstnání a nebude muset řešit odstupné (alespoň jí ještě vydělají nějaké peníze, když budou chodit do práce)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
15. 5. 2013 20:50
Dobrý den,
nastoupila sem 1.2.13 mám po zkušební době a smlouvu mám do 31.8.13 ....majitelka hrozí,že další měsíc zavře firma už neprosperuje.Co to pro mě zmanemá?Když mám smlouvu do 31.8.Odstupný mi nenáleží nemám roky.Tak jen to,že na Pú dostanu víc procent?Děkuji